Blog

10 alarmbellen die je iets willen zeggen over je commerciële strategie

 • 17-09-2021
 • In: Blog
 • Door: Youri Kuper

Elke dag weer spreken wij ondernemers die druk bezig zijn hun bedrijf te laten groeien. Het is onze droom die ondernemers te helpen bij die groei met resultaatgerichte marketing en dat begint met heel goed luisteren. Daardoor hebben wij inmiddels een radar ontwikkeld voor uitspraken die aangeven dat er mogelijk wat uitdagingen zitten in je commerciële strategie. Youri Kuper vertelt je in deze blog wat die uitspraken zijn en wat je er vervolgens mee kunt.

Ga je liever gelijk aan de slag met het verbeteren van je commerciële strategie? Schrijf je dan in voor dit live webinar van Youri op 28 september waarin hij je meeneemt in de 7 bewezen stappen om slim te groeien met je bedrijf.

Herken je deze alarmbellen?

Hoor je een van de volgende uitspraken regelmatig op kantoor of in online meetings voorbij komen? Dikke kans dat er ruimte voor verbetering zit in de aanpak van je marketingstrategie.

 1. ‘Daar moeten we nog eens goed voor gaan zitten.’ Dat gaat nooit gebeuren.
 2. ‘We moeten weer een stukje schrijven.’ Hier is duidelijk geen sprake van een contentstrategie noch een contentplanning. Check dan direct dit opgenomen webinar waarin we uitleggen hoe je snel een goed contentplan opstelt die verwikkeld is met je commerciële strategie.
 3. ‘We moeten terug naar de basis.’ Niemand weet waar de basis is, hoe moet je er dan naar terug?
 4. ‘In principe zijn alle bedrijven welkom als klant.’ Er is nooit een doelgroep gekozen. Download dan direct dit whitepaper en ga aan de slag met stap 2: Maak je doelgroep specifieker en bepaal je Buyer Persona.
 5. ‘Als ik naar mijzelf kijk, ben ik ook niet de hele dag online.’ Klopt. Je bent ook niet de hele dag aan het netwerken, maar dat wil niet zeggen dat het niet werkt.
 6. ‘Wij hebben wat ijzers in het vuur liggen.’ Er zijn geen gekwantificeerde leads en opportunities.
 7. ‘We hebben het te druk voor new business.’ Serieus? Hoe zit het dan met je groeiambities?
 8. ‘Wat nou als we eens gaan adverteren op Google?’ Zonder goede strategie gaat je dat een hoop geld kosten.
 9. ‘Weet je wat we moeten doen, gewoon bovenaan in Google staan.’ Goed idee. Maar er zijn vast ook wat andere ondernemers die daaraan hebben gedacht.
 10. ‘We moeten iets met social media.’ Au!

Herken je ze? Niet erg. Maar nu je dit eenmaal weet, is het wel zaak om er iets mee te doen.

Creëer overzicht

Maak even tijd – het gaat het waard zijn! – en zet al je commerciële activiteiten, kanalen en platformen op een rij. Van je website, je blog en je twitteraccount tot je e-mailmarketing, je LinkedIn-account en je CRM-systeem. Zet bovenaan de lijst je doelstelling. Vervolgens kijk je of je activiteiten, kanalen en platformen ook werkelijk bijdragen aan die doelstelling. Stel: je doelstelling is nieuwe klanten binnenhalen. Bekijk dan eens per kanaal, platform en activiteit of die ook werkelijk bijdraagt aan het binnenhalen van nieuwe klanten of dat je er vooral bestaande klanten mee bedient. Richt het zich op new business? Prima, zet er een plusje voor. Doet dat het niet? Dan is het een minnetje waard.

Wil je dit echt goed doen? Lees dan even onze whitepaper: Groei je bedrijf in 7 slimme stappen. Hierin staat welke pragmatische stappen je wanneer moet zetten op basis van onze ervaring bij meer dan 1000 B2B bedrijven.

Never change a winning team of tijd voor een nieuw marketingplan?

Heb je je lijst doorlopen, dan zie je in een oogopslag of van alle dingen die je doet de meeste bijdragen aan je doelstelling. Is dat het geval? Never change a winning team. Lekker doorgaan zo. Maar zie je wel erg weinig plusjes? Dan hebben de alarmbellen hun werk gedaan en is het misschien tijd om eens goed naar je marketingplan te kijken. Zorg wel dat je marketingplan op een bierviltje past. Hoe je dat doet? Lees je in onze laatste blog.

Benieuwd hoe je vanaf morgen succesvol start met online marketing in B2B? Na meer dan 1000 bedrijven te hebben geholpen met hun online marketing, weten wij welke pragmatische stappen je moet zetten en welke vooral niet. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Youri vertelt je in dit webinar op 28 september precies wat je wanneer moet doen. Schrijf je snel in.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.