Blog

10 alarmbellen die je iets willen zeggen over je commerciële strategie

 • 14-10-2019
 • In: Blog
 • Door: Olivier Janssen

Elke dag weer spreken wij ondernemers die druk bezig zijn hun bedrijf te laten groeien. Het is onze droom die ondernemers te helpen bij die groei met professionele en effectieve marketing en dat begint met heel goed luisteren. Daardoor hebben wij inmiddels een radar ontwikkeld voor uitspraken die aangeven dat er mogelijk wat uitdagingen in je commerciële strategie zitten. Djoea van Zanten vertelt je in deze blog wat die uitspraken zijn en wat je er vervolgens mee kunt.

Herken je deze alarmbellen?

Hoor je een van de volgende zinnen regelmatig uit de mond van je teamleden of uit je eigen mond? Dikke kans dat er ruimte voor verbetering zit in de aanpak van je marketingstrategie.

 1. ‘Daar moeten we nog eens goed voor gaan zitten.’ Dat gaat nooit gebeuren.
 2. ‘We moeten weer een stukje schrijven.’ Hier is duidelijk geen sprake van een contentstrategie noch een contentplanning.
 3. ‘We moeten terug naar de basis.’ Niemand weet waar de basis is, hoe moet je er dan naar terug?
 4. ‘In principe zijn alle bedrijven welkom als klant.’ Er is nooit een doelgroep gekozen
 5. ‘Als ik naar mijzelf kijk, ben ik ook niet de hele dag online.’ Klopt. Je bent ook niet de hele dag aan het netwerken, maar dat wil niet zeggen dat het niet werkt.
 6. ‘Wij hebben wat ijzers in het vuur liggen.’ Er zijn geen gekwantificeerde leads en opportunities.
 7. ‘We hebben het te druk voor new business.’ Serieus? Hoe zit het dan met je groeiambities?
 8. ‘Wat nou als we eens gaan adverteren op Google?’ Zonder goede strategie gaat je dat een hoop geld kosten.
 9. ‘Weet je wat we moeten doen, gewoon bovenaan in Google staan.’ Goed idee. Maar er zijn vast ook wat andere ondernemers die daaraan hebben gedacht.
 10. ‘We moeten iets met social media.’ Au!

Herken je ze? Niet erg. Maar nu je dit eenmaal weet, is het wel zaak om er iets mee te doen.

Creëer overzicht

Maak even tijd – het gaat het waard zijn! – en zet al je commerciële activiteiten, kanalen en platformen op een rij. Van je website, je blog en je twitteraccount tot je e-mailmarketing, je LinkedIn-account en je CRM-systeem. Zet bovenaan de lijst je doelstelling. Vervolgens kijk je of je activiteiten, kanalen en platformen ook werkelijk bijdragen aan die doelstelling. Stel: je doelstelling is nieuwe klanten binnenhalen. Bekijk dan eens per kanaal, platform en activiteit of die ook werkelijk bijdraagt aan het binnenhalen van nieuwe klanten of dat je er vooral bestaande klanten mee bedient. Richt het zich op new business? Prima, zet er een plusje voor. Doet dat het niet? Dan is het een minnetje waard.

Never change a winning team of tijd voor een nieuw marketingplan?

Heb je je lijst doorlopen, dan zie je in een oogopslag of van alle dingen die je doet de meeste bijdragen aan je doelstelling. Is dat het geval? Never change a winning team. Lekker doorgaan zo. Maar zie je wel erg weinig plusjes? Dan hebben de alarmbellen hun werk gedaan en is het misschien tijd om eens goed naar je marketingplan te kijken.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.