Blog

14 tips voor een ultragave LinkedIn bedrijfspagina

  • 23-03-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Jouw LinkedIn bedrijfspagina. De plek waar jouw bedrijf ruimte krijgt om van zich te laten horen. Het hebben van een goede bedrijfspagina kan enorm zinvol zijn voor je bedrijf. Niet alleen om laten zien wie jullie zijn, maar ook om met je publiek te verbinden en daadwerkelijk leads te genereren. Maar hoe dan? Volg deze tips op en je zult zien dat je LinkedIn bedrijfspagina meer is dan een extra uithangbord van je eigen website.

1. Vul het complete profiel in

Het start allemaal met het invullen van het volledige profiel. Hierbij mag je verhaal niet ontbreken. Laat je publiek je verhaal lezen en schrijf de tekst zo dat men zich echt met jouw bedrijf kan verbinden. Dus geen bullet point lijstje met producten, diensten en expertises.
Maak naast je logo ook gebruik van een goede banner. Het gebruiken van pakkende beelden zorgt voor een grote aantrekkingskracht.

2. Denk aan je SEO

Je LinkedIn bedrijfspagina wordt net als andere website geïndexeerd door Google. Maak hier gebruik van door je teksten hiervoor te optimaliseren.

3. Laat je team zich aan je pagina verbinden

Je bedrijf staat of valt bij je team. De mensen maken het bedrijf. En daarom is het goed om het team met elkaar te verbinden via de bedrijfspagina.
Vraag je team om hun persoonlijke profiel met jouw bedrijfspagina te verbinden. Dit doen ze door bij hun huidige werkervaring de naam van je bedrijf in te typen. De bedrijfspagina zal dan zichtbaar worden en zodra ze deze aanklikken is hun persoonlijke profiel met de bedrijfspagina verbonden.

4. Behandel je bedrijfspagina als een marketinginstrument

Je bedrijfspagina is meer dan een verlengd uithangbord van je website. Het is een plek waar mensen je bedrijf kunnen volgen en met je ‘in gesprek’ kunnen gaan. Behandel het dus ook als zodanig. Communiceer daarom via dit kanaal hetzelfde als je normaal gesproken ook via andere marketingkanalen doet.
Spreek met je publiek, niet tegen je publiek. Zorg dat er ruimte is voor interactie en laat duidelijk zien dat het een plek is waar communicatie meer omvat dan eenrichtingsverkeer.

5. Deel samen de content

De impact van een bedrijfspagina kan op den duur steeds groter worden, maar de impact van een individu is doorgaans groter. Laat staan een aantal individuen bij elkaar. Vraag je team om je content te delen. Op deze manier verhoog je het bereik en de impact van je communicatie.

6. Laat je team in groepen participeren

Vraag je team om actief in LinkedIn groepen te participeren en ook daar de content te delen. Hiermee verhoog je de impact en het bereik. Een leuk what-is-in-it-for-me-voordeel voor je team is dat je ze support in hun persoonlijke branding. Door jouw content te delen zetten ze ook zichzelf als professional in de markt.

7. Gebruik beeld bij je updates

Vergeet niet om beeld te gebruiken bij je updates. Afbeeldingen en video’s zorgen nu eenmaal voor een hoge attentiewaarde.

8. Geef een kijkje achter de schermen

Mensen zijn nieuwsgierig. Jouw publiek dus ook. Het kan geen kwaad om eens een kijkje achter de schermen te geven. Deel eens een paar mooie foto’s van een bedrijfsfeest of deel een mooi verhaal van een van je medewerkers. Hoewel de meeste mensen er geen studie van zullen maken om alle ins en outs van je bedrijf te leren kennen, zullen ze het wel leuk vinden om een beetje sfeer te kunnen proeven.

9. Stel vragen

Een goede manier om reacties van je publiek te ontvangen is door het stellen van vragen. Dus wanneer je content deelt, stel er een vraag bij. Zo kun je je publiek vragen wat hun mening is over het gedeelde artikel of wat hun ervaring is.

10. Showcase pagina’s

Showcase pagina’s zijn een soort mini-bedrijfspagina’s die je aan je pagina kan koppelen. Deze zijn ontwikkeld om een specifiek product of dienst te laten zien. Je publiek kan ervoor kiezen om deze showcase pagina’s apart te volgen, naast of los van je bedrijfspagina. Ideaal om een specifiek product of dienst onder de aandacht te brengen.
Let wel op wanneer je hier gebruik van maakt. Je haalt je namelijk wel een hoop extra werk op de hals. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar kijk eerst goed naar je doelstelling, voordat je één of meerdere showcase pagina’s aanmaakt. Want aanmaken betekent ook onderhouden.

11. Gebruik een ‘volg ons’ knop op je website

Nodig mensen uit om je bedrijfspagina te volgen, middels een knop op je website. Hiermee is het voor je websitebezoekers eenvoudig om zich met jouw bedrijf te verbinden en de updates te volgen.

12. Gebruik je email handtekening

Gebruik de email handtekening om de bedrijfspagina onder de aandacht te brengen. Hoeveel email verstuurt jouw bedrijf per dag? Stel je voor dat je die emails gebruikt om mensen door te verwijzen naar de LinkedIn bedrijfspagina. Grote kans dat dit extra bezoekers en volgers oplevert.

13. Vertel mensen over je LinkedIn bedrijfspagina

Wanneer je meer bezoekers en volgers naar je bedrijfspagina wilt leiden, dan zul je ze daarover moeten inlichten. Vertel mensen over je bedrijfspagina. Doe dit via je andere social media platformen, maar ook in je andere dagelijkse communicatie.

14. Maak je pagina uniek

Maak je pagina uniek ten op zichten van andere communicatiekanalen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om bedrijfsupdates altijd als eerste via je bedrijfspagina te delen. Of geef je volgers toegang tot content die je nergens anders deelt. Op deze manier maak je je pagina aantrekkelijk om te volgen.

Heb jij nog geen social selling strategie voor je bedrijf? Download dan nu hier ons white paper “Social selling strategie voor je business.” en je kan er gelijk mee aan de slag.

Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.