Blog

3 kansloze marketing strategieen die je beter kan laten

  • 20-04-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Het is 2016 en ieder ambitieus bedrijf vecht om aandacht in de markt. ‘Aandacht’ en ‘tijd’ zijn de grote schaarste van dit moment. Hoe zorg je dat jouw bedrijf aandacht krijgt in de markt? Hoe zorg je dat mensen tijd maken om naar jouw boodschap te luisteren?

Opvallend is dat er anno 2016 nog steeds behoorlijk wat bedrijven (b2b) investeren in kansloze marketing strategieën. Ik heb er drie op een rij gezet, waarbij ik sterk mijn twijfels heb of je dit wel moet willen.

Pop-ups

Uit ervaring weet ik dat een pop-up voor extra conversie kan zorgen op je website. Echter is dit ook een enorme irritatiefactor voor je websitebezoekers. We leven in een tijd waarin we scrollend en swipend door het leven gaan, waarbij we minimale tijd willen verliezen. Weet je dat steeds meer mensen liever een Whatsapp bericht ontvangen dan gebeld worden, omdat het irritant is om tijd te verliezen wanneer je daar niet voor kiest. Als dat al irritant is, hoe irritant is het dan om een pop-up te krijgen en niet direct de content te zien die je wilt zien?
Een bijkomend feit is dat we tegenwoordig vaak onze smartphone gebruiken om je site te bezoeken en er is niet erger dan een pop-up op je smartphone. Je hele scherm is meteen gevuld en je duim is te dik om het ‘kruisje’ te raken. En wanneer het dan toch is gelukt is de kans zeer groot dat de gunfactor op dat moment aanzienlijk is gedaald. Waarom nog verder lezen als je geïrriteerd bent…

Verplichte video’s

Deze ken je vast wel. Je wilt een video bekijken of een artikel lezen, maar je moet eerst verplicht een ‘commerciële video’ bekijken. Als je geluk hebt mag je deze na 5 seconde weg klikken, maar met een beetje pech neemt de video 30 seconden van je leven in beslag. En er is echt NIEMAND op de hele wereld die je daar een plezier mee doet. Vervolgens zeker wel verwachten dat de markt je boodschap gaat waarderen. Verdiep je in het profiel van je doelgroep en respecteer zijn tijd en aandacht.

Print media

Tja, wat moeten we hier nog over zeggen. Er zullen vast nog wel eens resultaten uit kunnen komen, maar laten we eerlijk zijn: Hoe vaak doe jij nog zaken met een bedrijf omdat ze op pagina 32 van een vakblad stonden? We leven in een tijd waarin we bijna 70% van onze mentale tijd achter een scherm spenderen. De rest van onze tijd besteden we het liefst aan familie, vrienden en ontspanning. Hoe groot is de aandacht die uitgaat naar print media? Hou jezelf niet langer voor de gek.
Weet dat het koopproces van je klant zich voor minimaal 57% online afspeelt, voordat hij met je in gesprek gaat.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.