Het is 2016 en ieder ambitieus bedrijf vecht om aandacht in de markt. ‘Aandacht’ en ‘tijd’ zijn de grote schaarste van dit moment. Hoe zorg je dat jouw bedrijf aandacht krijgt in de markt? Hoe zorg je dat mensen tijd maken om naar jouw boodschap te luisteren?

Opvallend is dat er anno 2016 nog steeds behoorlijk wat bedrijven (b2b) investeren in kansloze marketing strategieën. Ik heb er drie op een rij gezet, waarbij ik sterk mijn twijfels heb of je dit wel moet willen.

Pop-ups

Uit ervaring weet ik dat een pop-up voor extra conversie kan zorgen op je website. Echter is dit ook een enorme irritatiefactor voor je websitebezoekers. We leven in een tijd waarin we scrollend en swipend door het leven gaan, waarbij we minimale tijd willen verliezen. Weet je dat steeds meer mensen liever een Whatsapp bericht ontvangen dan gebeld worden, omdat het irritant is om tijd te verliezen wanneer je daar niet voor kiest. Als dat al irritant is, hoe irritant is het dan om een pop-up te krijgen en niet direct de content te zien die je wilt zien?
Een bijkomend feit is dat we tegenwoordig vaak onze smartphone gebruiken om je site te bezoeken en er is niet erger dan een pop-up op je smartphone. Je hele scherm is meteen gevuld en je duim is te dik om het ‘kruisje’ te raken. En wanneer het dan toch is gelukt is de kans zeer groot dat de gunfactor op dat moment aanzienlijk is gedaald. Waarom nog verder lezen als je geïrriteerd bent…

Verplichte video’s

Deze ken je vast wel. Je wilt een video bekijken of een artikel lezen, maar je moet eerst verplicht een ‘commerciële video’ bekijken. Als je geluk hebt mag je deze na 5 seconde weg klikken, maar met een beetje pech neemt de video 30 seconden van je leven in beslag. En er is echt NIEMAND op de hele wereld die je daar een plezier mee doet. Vervolgens zeker wel verwachten dat de markt je boodschap gaat waarderen. Verdiep je in het profiel van je doelgroep en respecteer zijn tijd en aandacht.

Print media

Tja, wat moeten we hier nog over zeggen. Er zullen vast nog wel eens resultaten uit kunnen komen, maar laten we eerlijk zijn: Hoe vaak doe jij nog zaken met een bedrijf omdat ze op pagina 32 van een vakblad stonden? We leven in een tijd waarin we bijna 70% van onze mentale tijd achter een scherm spenderen. De rest van onze tijd besteden we het liefst aan familie, vrienden en ontspanning. Hoe groot is de aandacht die uitgaat naar print media? Hou jezelf niet langer voor de gek.
Weet dat het koopproces van je klant zich voor minimaal 57% online afspeelt, voordat hij met je in gesprek gaat.