Blog

3 MANIEREN OM IN GESPREK TE KOMEN VIA LINKEDIN

  • 30-05-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Een gesprek aangaan via LinkedIn is een must om een relatie op te bouwen met je doelgroep. Wat ik vaak zie is dat mensen met hun doelgroep en potentiële klanten linken voordat ze met elkaar in gesprek zijn (simpelweg omdat dit de meest voor de hand liggende optie lijkt). En als mensen dan met elkaar gelinkt zijn gebeurt er niets. Er is geen gesprek, geen interactie, geen contact.
En juist dat gesprek en die interactie is zo ontzettend belangrijk. Zonder gesprek geen relatie en geen klant. Dit is precies de reden waarom ik vind dat je éérst het gesprek moet aangaan voordat je met iemand linkt. Met andere woorden: start eerst een relatie en ga daarna pas over tot de ‘technische’ verbinding.
Maar hoe start je een gesprek als je nog niet met iemand gelinkt bent. Hierbij 3 manieren die iedereen altijd kan toepassen:

1. Laat jezelf introduceren

Maak slim gebruik van je bestaande netwerk en de gemeenschappelijke connecties want 84% van de beslissers doet liever zaken via een introductie dan rechtstreeks.

2. Gezamenlijke LinkedIn groep

Wanneer er niemand is om je te introduceren, dan moet je zelf het eerste contact leggen. Als je beide lid bent van dezelfde LinkedIn groep kan je iemand een persoonlijk bericht sturen. Als daar ook geen sprake van is, kan je ook eerst een InMail sturen.

3. Gewoon bellen

Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon de telefoon pakken en het gesprek offline beginnen. Een telefoonnummer is met behulp van Google en een website vaak eenvoudig te vinden. Ik vind het persoonlijk prettig om te bellen. Maar je moet vooral doen wat bij je past.
Nadat je in gesprek bent is de stap naar samen Linken snel gezet.
Ben je eenmaal met elkaar gelinkt op LinkedIn, dan blijf je van elkaar op de hoogte. Je zit op elkaars radar. Het is vanaf dat moment belangrijk om consistent op iemand tijdslijn te verschijnen met relevante content.
Succes!

Wil jij weten hoe je duurzame relaties opbouwt via social media? Download dan nu hier ons white paper “Duurzame relaties opbouwen via social media? Zo doe je dat.”

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.