Blog

3 tips om bezoekers langer op je website te houden

  • 10-06-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Je weg vinden op een voor jou onbekende website is niet altijd vanzelfsprekend. Zelfs wanneer de menu-structuur heel helder lijkt, klik je je als bezoeker een weg langs alle items om interessante informatie te vinden. In de zoektocht naar relevantie is het belangrijk om de bezoeker hierin te helpen. Het liefst met het gemak van een TomTom in de auto, die jou helpt je eindbestemming te bereiken. Hieronder vind je 3 tips om jouw bezoekers langer op je website te houden en ze naar de eindbestemming te begeleiden!

TIPS

Wijs de weg met interne links
Merk je dat bezoekers gemiddeld niet meer dan 2 pagina’s op je website bekijken? Dit kan een indicatie zijn dat bezoekers moeite hebben om de juiste inhoud op je website te vinden. Door middel van interne links kun je belangrijke woorden ‘klikbaar’ maken en daarmee aangeven dat je de bezoeker hier meer over kunt vertellen.

Door verschillende pagina’s aan elkaar door te laten linken help je de bezoeker navigeren. Een voorbeeld van een interne link structuur vind je hieronder:

Met name wanneer je lange teksten schrijft is het aan te bevelen om frequent interne links te plaatsen om te voorkomen dat een bezoeker de website verlaat wanneer hij of zij de aandacht verliest.

Plaats Call-to-actions
Het plaatsen van knoppen met ‘Maak een afspraak’ en ‘Neem contact op’ kan helpen om je bezoekers te activeren, maar ook rond te leiden op je website. Denk aan de Call-to-Action ‘Bekijk al onze oplossingen’ om een bezoeker naar de juiste sectie op je website te brengen.

Benoem gerelateerde items
Met name bij het schrijven van blog-artikelen is het aan te raden om artikelen ‘aan elkaar te knopen’. Als voorbeeld: wanneer je een artikel schrijft dat uit meerdere delen bestaat, plaats dan onderaan een lijst met links naar de andere artikelen.

Aanvullingen of vragen? Je reactie is van harte welkom!

En vond je deze blog gewoon leuk, waardevol of interessant? Deel ‘m dan even met je volgers via bovenstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.