Blog

3 tips om van je prospects fans te maken

  • 22-09-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Zeg eens eerlijk; houd jij van verrassingen? Ik denk het wel. Want wie houdt er niét van verrassingen? Van verrassingen worden mensen nu eenmaal blij. Ik ook! En zo ook onze brands (om verwarring te voorkomen noemen we de klanten van Make Marketing Magic brands, merken dus. De klanten van onze brands noemen we klanten).

De hamvraag bij Make Marketing Magic is: hoe zorgen we ervoor dat potentiële klanten direct aan onze brands denken wanneer er business te vergeven is?

Magic Moments

Ik probeer mijn brands op regelmatige basis te verrassen met een creatief idee voor 50 potentiële klanten. Hiermee geef ik de betreffende brand extra aandacht… én een reële kans op nieuwe klanten. Zo’n creatieve uitspatting noemen we een Magic Moment. En hiermee voegt Make Marketing Magic de wereld van marketing en sales samen.

Een Magic Moment kan bestaan uit een eenmalige actie, maar ook uit een lange termijn strategie. Immers, niet iedere potentiële klant wil direct zakendoen. Afhankelijk de propositie en de doelgroep van mijn brand bepaal ik welke inbound en outbound (direct) marketing kanalen het meest zinvol en kosteneffectief zijn.

Vervolgens probeer ik de prospect bij elk contactmoment te prikkelen om zoveel mogelijk relevante informatie achter te laten. Dit kan zijn via een telefoongesprek, een tastbaar poststuk, een campagne website, een bijzondere landingspagina of een e-mail. Op deze manier genereer ik leads én bouw ik aan de database van mijn brands.

Zelf prospects verrassen?

Momenteel nemen veel bedrijven maatregelen om de omzet op te krikken. Door creatief te zijn verhoog je de kans op succes aanzienlijk. Verras je potentiële klanten dus met originele verkoopacties, nieuwe producten of proposities.

Wees origineel

Bedenk dat zonder onderscheidende, relevante boodschap maar weinig campagnes slagen. Hoe ga jij de aandacht van je prospect trekken en vasthouden? Durf jezelf de volgende vragen te stellen: wat is mijn onderscheidend vermogen? Waarom zou een potentiële klant van me kopen? Welk probleem los ik op voor mijn klanten? Wat heeft mijn prospect hieraan? De antwoorden op deze vragen vormen de basis van je eigen creatieve uitspatting.

3 tips

1. Verras potentiële klanten met een uitnodiging voor een event waar hij of zij écht iets aan heeft

Zoek uit waar je doelgroep behoefte aan heeft. Vraag bijvoorbeeld aan bestaande klanten welk thema of onderwerp zij interessant zouden vinden. Organiseer vervolgens één of meerdere events met betrekking tot dit thema/onderwerp. Houd de verdeling tussen prospects (50%/70%), klanten (20%/30%) en keyplayers (20%/30%) goed in de gaten. En vergeet vooral de hapjes en drankjes niet!

2: Verras een potentiële klant met een uitnodiging voor een inspirerend leer- of contactmoment binnen jouw netwerk

Stel; je hebt je aangemeld voor een razend interessante masterclass. Nu weet je toevallig dat bepaalde potentiële klanten dit nét zo interessant vinden als jij. Schroom dan niet om ze uit te nodigen! Zorg erna wel voor de juiste opvolging.

3: Verras je potentiële klant met een ludiek poststuk, inclusief aanbod

Er bevinden zich veel potentiële klanten in je omgeving die nog niet van jouw bestaan weten. Een Direct Mailing kan in dit geval het ideale communicatiemiddel zijn. Zorg wel voor de bekende ‘bobbel in de envelop’. Dit is bewezen efficiënter én het maakt je mailing opvallend en persoonlijk.

Wil je meer weten over Magic Moments? Neem gerust contact met me op. Je kunt me ook via LinkedIn benaderen: nl.linkedin.com/in/charivazaandam/

Aanvullingen of vragen? Je reactie is uiteraard van harte welkom. En vond je deze blog gewoon leuk, waardevol of interessant? Deel ‘m dan even met je volgers.

– See more at: http://www.makemarketingmagic.nl/blog/chariva/3-tips-om-van-je-prospects-fans-te-maken#sthash.6x40iJv2.dpuf

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.