6 tips om gratis events tot je beste marketingtool te maken

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief
mmm-6-tips-om-van-je-event-een-succes-te-maken2

6 tips om gratis events tot je beste marketingtool te maken

AAEAAQAAAAAAAATwAAAAJDA4YTFkNzU3LTdlMGItNGE1OC04ZDI2LTM2ZjM3ZDQzYzhjNw

Xistan Flipse

Marketingadviseur

In ‘de kracht van gratis watermeloen’ vertelt Barbara hoe het geven zonder iets terug te verwachten, een goede marketingtool is. Wij organiseren regelmatig gratis events in de vorm van masterclasses en online webinars. Iedere keer weer zien we dat er na zo’n event mooie samenwerkingen ontstaan. Hoe zorg je ervoor dat deze gratis events een succes zijn voor je business?

Hierbij zes tips om gratis events tot een succesvolle marketingtool te maken:

 

1. De intentie is om te helpen, niet om te verkopen

Ieder bedrijf wil klanten helpen. En dat moet ook de insteek zijn als je iets gratis weggeeft. Zet je het in als salestruc, dan mist het zijn doel. Natuurlijk weten de deelnemers aan onze masterclass dat het ook is voor onze eigen marketing, maar het is in eerste instantie om mensen op weg te helpen. Ze voelen dat het oprecht is en dat zorgt voor succes.

 

2. Lever toegevoegde waarde

Verdiep je in je doelgroep en kies een onderwerp uit waar zij echt iets aan hebben. Zorg ervoor dat je jouw kennis hierover deelt. Nogmaals het gaat erom dat je hen helpt, niet dat je jouw verkooppraatje houdt.

 

3. Begin klein en simpel

Het organiseren van een goede masterclass, workshop of kennissessie kost tijd en energie. Begin daarom klein met bijvoorbeeld een gratis ontbijtsessie van een uur. Zorg voor koffie met croissants. Het kost je niks en op een kleine schaal kun je toch toegevoegde waarde leveren. Na wat oefening kun je de sessies uitbreiden naar volledige masterclasses of online webinars.

 

4. Maak het persoonlijk

Houdt de kennissessies op je eigen kantoor. Mensen vinden het leuk om te zien waar je zit, wie je bent en wie er nog meer werkt. Een kijkje in de keuken geeft vertrouwen. De eerste keer dat wij een gratis masterclass organiseerde, zaten we letterlijk in de keuken van ons voormalige, kleine en behoorlijk verouderde kantoor in het centrum van Amsterdam. Eerst dachten we: “Dat kan toch niet? Dat is toch niet professioneel?” Maar de reacties waren heel positief. De kracht zit hem juist in het laten zien wie je bent en het persoonlijke contact.

 

5. Organiseer met regelmaat

Zorg dat je het met een bepaalde regelmaat doet, zoals één keer per maand. Door deze events met regelmaat te organiseren, maak je het onderdeel van je merk. En deelnemers kunnen het ook gemakkelijk aanraden binnen hun eigen netwerk omdat ze weten dat er een volgende komt.

 

6. Blijf in contact en volg op!

Voeg de deelnemers toe aan je e-mail database (uiteraard alleen met toestemming). Op deze manier kun je middels blogs, filmpjes etc. met ze in contact blijven en zit je op hun radar. Op het moment dat ze je dan nodig hebben denken ze aan jou en niet aan de concurrent en dat is natuurlijk wat je wilt.

 
Wil je één van onze gratis events bijwonen? Meld je hier aan!

 

 
 

Feel the magic. How to brand your business in 20 min

 

 
 

 

Plan een call in

 

 

Meer B2B klanten?
Check ons Whitepaper!

Bezoek onze gratis workshops!

Praktische tips in jouw
tijdlijn? Volg ons!

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
XistanJanneke Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Janneke
Gast

Xistan, dank voor je blog. Is er volgens jou, vanuit marketingoogpunt, een grens aan het delen van gratis kennis? De ene marketinggoeroe zegt: je kunt nooit te veel delen. De andere raadt aan om nooit iets van je betaalde product/dienst weg te geven. Wat vind jij wijsheid? En waarom?

Xistan
Gast

Hi Janneke, dank voor jouw reactie! Tegenwoordig is er vind ik geen grens meer te noemen, je kan de kennis namelijk overal vandaan halen. Onze kennis ook niet uniek. Door je kennis weg te geven trek je veel potentiële ideale klanten aan. De mensen die jouw kennis enkel gebruiken om er zelf mee aan de slag te gaan, zijn niet jouw ideale klanten. Bij ons worden ondernemers uiteindelijk klant omdat wij tijd voor hun besparen, comfort bezorgen of geld opleveren. Veel van deze nieuwe klanten maken eerst vrijblijvend kennis met ons en onze voordelen via onze events. Dus wees zelf… Lees verder »