Blog

6 tips voor jouw homepagetekst

  • 02-11-2017
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Van veel klanten krijgen we de vraag of we even naar de homepage van hun website willen kijken en – indien nodig – er een nieuwe tekst voor kunnen schrijven. Begrijpelijk want een goede homepage is belangrijk. Maar er even snel een nieuwe tekst voor schrijven is lastig. Want een goede homepage tekst is de kern van wie je bent en wat je doet. En dat zet je vaak niet zomaar even op papier.

Tip 1: Wat is het probleem van jouw doelgroep?

Was een website vroeger een soort veredeld visitekaartje, nu moet een website klanten en potentiële klanten informeren, inspireren en helpen. En vooral dat laatste is belangrijk. Jouw doelgroep is intrinsiek geïnteresseerd in zichzelf en niet in jouw bedrijf. Als ze op je website komen zijn ze 9 van de 10 keer op zoek naar een oplossing voor hun probleem. Ze willen geholpen worden. Zorg er dus voor dat je het probleem van je doelgroep kent, dat je het weet te verwoorden en in heldere taal op je homepage zet. De bezoekers van je website zullen zich erin herkennen, zich begrepen voelen en doorklikken naar andere pagina’s.

Tip 2: ‘Wat doen jullie nou precies?’

Kort en duidelijk zeggen wat je precies doet is lastig. Luister maar eens kritisch naar jezelf wanneer iemand vraagt: ‘Wat doen jullie nou precies?’ De meesten van ons komen met een oeverloos verhaal waar geen eind aan lijkt te komen. Mensen zullen je niet begrijpen laat staan dat ze je verhaal kunnen reproduceren. Dwing jezelf om tot de kern te komen en dat betekent dat je veel moet weglaten en keuzes moet maken. Zet die woorden op de homepage waar het echt om gaat. Later kun je uitleggen en nuanceren.

Tip 3: Hoe minder woorden hoe beter

Gebruik zo min mogelijk woorden. Teksten worden online vaak niet echt gelezen maar meer gescand. Je moet dus met de deur in huis vallen. Geen tijd te verliezen. Gelijk relevant zijn. Zeker op een homepage.

Tip 4: Mag vakjargon? Absoluut niet!

Gebruik geen vakjargon. Niet op je homepage en niet op andere webpagina’s. Jouw website is er immers voor anderen. En dat zijn vaak geen vakgenoten. Wanneer mensen niet snappen wat je schrijft haken ze af. Daarnaast is het wetenschappelijk bewezen dat de professional die snel en in normale mensentaal tot de kern van de zaak komt, als expert wordt gezien. Dit soort mensen vinden we betrouwbaar. Hier kiezen we voor.

Tip 5: Fascineer, verras, wees jezelf

En dan moet je als bedrijf ook nog eens jezelf zijn. Alsof bovenstaande al niet lastig genoeg is. Wat is jullie DNA, jullie identiteit? Denk na over de tone-of-voice van de tekst. Spreek je de lezer aan met je of met u? Mag de tekst grappig zijn? Of heel informeel bijvoorbeeld. Waar het op neer komt is dat je je onderscheidt van anderen. Durf anders te zijn. Durf jezelf te zijn.

Tip 6: Kies een beeld dat bij je past

Als je tevreden bent over de tekst kies je een beeld. Een beeld kan een tekst maken of breken. Laatst dacht ik dat een klant een hele nieuwe website had. Ik complimenteerde ze hiermee. De website was fris en paste bij ze. Wat bleek? Ze hadden alleen ander beeld geplaatst. Kortom: zoek beelden die passen bij je bedrijf, die uitstralen wie jullie zijn en één zijn met de tekst.

De kern van jouw zaak

Dan tot slot nog even dit. Als bedrijf ben je altijd in beweging. Als het goed is, is je website dat ook. Want een tekst die je vandaag schrijft kan over een paar maanden wel niet helemaal meer kloppen of passen. Wees flexibel en pas aan. Zo kom je steeds dichter bij de kern van jouw zaak. Succes!

Heb je vragen of hulp nodig? Bel ons gewoon even 020 530 71 00.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.