Blog

68% van de Microsoft Partners laat onnodig kansen liggen in zoekmachine resultaten

  • 22-03-2023
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

68% van de Microsoft Partners laat onnodig kansen liggen in zoekmachine resultaten; zorg dat jij hier niet bij hoort.

Uit de 1.584 Online Presence Assessments die wij voor Microsoft Partners uit 15 Europese landen hebben uitgevoerd, blijkt dat er werk aan de winkel is. Veel werk. Want op de algehele kwaliteit van deze websites wordt gemiddeld krap zestig uit honderd gescoord. En in slechts 43% van de gevallen wordt er op de website duidelijk gecommuniceerd wat de Microsoft Partners precies aanbieden. Daarom is het goed om inzichtelijk te krijgen of jouw doelgroep jou weet te vinden. De kans is groot dat je bij deze 68% hoort. Maar hoe draai je dit om zodat je bij de overige 32% komt?

Waarom je inzicht in je bedrijfsprestaties wilt

Vul je bij Google jouw bedrijfsnaam in, dan is de kans nagenoeg 100% dat jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Tot zover is er niet zoveel aan de hand. Maar gaan mensen zoeken op een probleem waarvan jouw bedrijf de oplossing biedt, zoals ondersteuning bij het beheer van Microsoft 365, dan wordt het pas echt interessant. Met een beetje geluk sta jij al in deze lijst met zoekresultaten, maar op welke plek blijft de vraag.

Laten dit nou precies de zoekopdrachten zijn waar de kansen liggen. Maar hoe speel je in op deze kansen? Met inzicht in je huidige prestaties, zowel op het gebied van content als techniek. Want alleen als je weet waar je nu staat buig je dit om naar kansen voor de toekomst. Hoe scoor jij precies op vindbaarheid? En hoe gebruikersvriendelijke is jouw website eigelijk? Dit zijn vragen die in een Online Presence Assessment beantwoord worden.

Wat is een Online Presence Assessment?

Een Online Presence Assessment is een uitgebreid rapport dat inzicht geeft in jouw online voetafdruk. Op basis van wat simpele vragen als de URL van jouw website en de functietitel van jouw klant, laten wij hier talloze algoritmes en berekeningen op los. In het Online Presence Assessment zie je niet alleen hoe jij je verhoudt tot jouw concurrenten, maar ontdek je ook wat je moet doen om jouw online concurrentiepositie te verbeteren. Hierbij onderscheiden we vier essentiële onderdelen:

Fundament: Als je niet kiest, word je niet gekozen.

Hoe sterk is jouw fundament? En hoe duidelijk komt dit naar voren op jouw website en Social media?

Online aanwezigheid: Internet als Gouden Gids.

Hoe goed ben jij te vinden? En hoe toegankelijk is jouw website?

Content: Als je weet wie je doelgroep is weet je hoe je ze benadert.

In welke fase van het beslissingsproces zitten jouw bezoekers? En aan welke content hebben zij dan behoefte, en in welke vorm?

Conversie: Zorg voor een duidelijk geplaveid pad.

Neem jij bezoekers aan de hand in hun reis van prospect tot klant? En welke barrières liggen er nog op deze route?

Hoe speel je in op de kansen met een Online Presence Assessment?

Inzicht is dus precies wat je krijgt uit een Online Presence Assessment. Zo wordt er gekeken naar de stevigheid van jouw website als fundament, wordt de online aanwezigheid getoetst en krijg je inzicht in de relevantie van de content die je aanbiedt. Tot slot wordt de brug geslagen naar conversie, want je website kan nog zo mooi en functioneel zijn; zonder conversie geen brood op de plank. Zelfs hier stopt het niet: je krijgt via het uitgebreide rapport namelijk niet alleen inzicht in je prestaties, maar je krijgt ook concrete tips en handvatten om jouw prestaties te verbeteren.

Laat niet langer kansen liggen

Uit de 1.584 Online Presence Assessments die we af hebben genomen blijkt dat de grootste winst te behalen valt op de kwaliteit van websites. Dat is dus waar het onbenut potentieel zich verscholen houdt. Zet daarom de eerste stap naar betere online prestaties, en vraag vandaag nog jouw Online Presence Assessment aan. Zo weet je precies waar er werk aan de winkel is, en krijg je al binnen een week grip op jouw online aanwezigheid.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.