Blog

7 tips om je Facebook posts te optimaliseren

  • 02-06-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Nieuwsgierig naar hoe je je Facebook posts kunt optimaliseren? Hieronder vind je 7 praktische tips. Lees ze, sla ze op en doe er je voordeel mee!

7 tips

1. Identificeer je met je fans
Communiceer op hetzelfde niveau en spreek dezelfde taal als je fans. Zorg dat ze het gezicht van je organisatie zien. Wees menselijk. Zo bouw je namelijk een vertrouwensrelatie op.
2. Raak je fans!
Zorg met je posts voor een ‘Aha Erlebnis’: creëer herkenbare situaties, die aansluiten bij de belevingswereld van je fans.
3. Zorg voor relevante content
Plaats berichten die jouw fans interesseren, verplaats je in hun belevingswereld. Relevantie maakt posts interessant.
4. Verrijk je fans!
Post relevante informatie en tips. Het draagt bij aan het onderscheidend vermogen van je organisatie en het heeft grote invloed op de merkperceptie van je fans.
5. Stel vragen
Door relevante en eenvoudige (meerkeuze)vragen te stellen, stimuleer je interactie. Ontstaat er een gesprek? Zorg dan dat je het gaande houdt en stel vragen. Daar word je zelf ook wijzer van.
6. Less is more
Korte teksten en simpele onderwerpen doen het over het algemeen beter dan lange teksten, met ingewikkelde vraagstukken. Kom dus snel to the point en beperk je tot één onderwerp per bericht.
7. Gebruik een eenduidige tone-of-voice
Zorg dat je taalgebruik aansluit bij je fans. Schrijf helder en op een manier die consequent is.
Succes! Vind je deze tip leuk? Like deze via bovenstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.