Blog

7 tips om je Facebook posts te optimaliseren

  • 02-06-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Nieuwsgierig naar hoe je je Facebook posts kunt optimaliseren? Hieronder vind je 7 praktische tips. Lees ze, sla ze op en doe er je voordeel mee!

7 tips

1. Identificeer je met je fans
Communiceer op hetzelfde niveau en spreek dezelfde taal als je fans. Zorg dat ze het gezicht van je organisatie zien. Wees menselijk. Zo bouw je namelijk een vertrouwensrelatie op.
2. Raak je fans!
Zorg met je posts voor een ‘Aha Erlebnis’: creëer herkenbare situaties, die aansluiten bij de belevingswereld van je fans.
3. Zorg voor relevante content
Plaats berichten die jouw fans interesseren, verplaats je in hun belevingswereld. Relevantie maakt posts interessant.
4. Verrijk je fans!
Post relevante informatie en tips. Het draagt bij aan het onderscheidend vermogen van je organisatie en het heeft grote invloed op de merkperceptie van je fans.
5. Stel vragen
Door relevante en eenvoudige (meerkeuze)vragen te stellen, stimuleer je interactie. Ontstaat er een gesprek? Zorg dan dat je het gaande houdt en stel vragen. Daar word je zelf ook wijzer van.
6. Less is more
Korte teksten en simpele onderwerpen doen het over het algemeen beter dan lange teksten, met ingewikkelde vraagstukken. Kom dus snel to the point en beperk je tot één onderwerp per bericht.
7. Gebruik een eenduidige tone-of-voice
Zorg dat je taalgebruik aansluit bij je fans. Schrijf helder en op een manier die consequent is.
Succes! Vind je deze tip leuk? Like deze via bovenstaande knoppen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.