Blog

92% van de Microsoft Partners wil meer leads. 82% is er op zijn website niet klaar voor. Jij wel?

  • 04-05-2023
  • In: Blog
  • Door: Jos Maassen

92% van de Microsoft partners wil meer leads. Hoe we dat weten? We deden onderzoek onder 1.604 partners met onze Online Presence Assessment. Wat nog meer naar voren kwam? Slechts 18% van de Microsoft Partners heeft zijn website daadwerkelijk efficiënt ingericht op het genereren van leads. Ergens gaat er dus iets mis, maar waar?

De belangrijkste factor

De belangrijkste denkfout die veel bedrijven maken is dat ze er helemaal klaar voor staan als iemand een offerte of een belletje wil aanvragen, maar totaal vergeten dat ze ook leads kunnen maken van alle andere bezoekers op hun website. Want laten we realistisch zijn: de meeste mensen die je website bezoeken zijn nog niet klaar voor een verkoopgesprek. Ze zijn bijvoorbeeld nog op zoek naar verschillende manieren om hun probleem op te lossen. Of ze zijn aan het vergelijken. Of ze weten eigenlijk nog niet precies wat hun probleem is. Heb jij dan alleen een offerte aanvraag of contactformulier op je website? Dan gaan deze mensen niets doen op je website en zijn ze weg. En dan blijf jij achter zonder leads.

De belangrijkste factor in leadgeneratie is dus dat jij er ook bent voor mensen die nog geen offerte willen. Zorg dat jij degene bent die hen helpt en vragen beantwoordt. In ruil voor hun gegevens natuurlijk. Zo vang jij leads al eerder in het proces, vang je er meer, en kun je ze warm houden. Je mag ze namelijk toevoegen aan je database waardoor je:

  • Op de radar blijft door regelmatig te mailen
  • Meer informatie kunt sturen die hen helpt bij hun aankoop
  • Specifieke aanbiedingen kunt doen
  • en nog veel meer…

En dat kan ervoor zorgen dat ze uiteindelijk wél dat verkoopgesprek aan willen gaan.

Zonder goede website geen leads

Zo. Heb je nagedacht over hoe je leads eerder kunt vangen? Mooi! Hieronder concrete tips om je website klaar te maken voor leadgeneratie:

  • Geef altijd iets weg; bijvoorbeeld een whitepaper, webinar of trial van je product. Mensen zijn sneller bereid hun gegevens achter te laten als ze er iets voor terug krijgen dat hen verder helpt.
  • Zorg voor een goede user experience op je website; als iemand langer dan 3 seconden moet zoeken om informatie te vinden, dan verlies je de aandacht. Hierdoor verlies je leads.
  • Je website snelheid is belangrijk: de snelheid van je website heeft directe impact op de conversie. Volgens HubSpot2 heb je zelfs een 4.42% lagere conversie per seconde dat je website langzamer laadt. Dat betekent kortom: zorg dat je website zo’n kort mogelijke laadtijd heeft, want per seconde verlies je 4.42% van je leads.

Genereer leads met een Online Presence Assessment

Ondanks het overgrote deel van de Microsoft Partners aangeeft meer leads te willen, heeft slechts een heel klein deel dit website-technisch goed geregeld. Op de laatste fase voor een aankoop wordt goed ingespeeld, maar alles wat eraan voorafgaat wordt vergeten. Wil je weten hoe jouw website scoort op leadgeneratie? Vraag dan vandaag nog een Online Presence Assessment aan en je weet precies waar jouw kansen liggen en hoe je deze benut.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.