Blog

Adverteren op LinkedIn? Waarom zou je?!

  • 03-06-2022
  • In: Blog
  • Door: Michael Hakvoort

Veel bedrijven vragen zich af wat de toegevoegde waarde is van LinkedIn-advertising. Het is een relatief duur kanaal, waarom zou je daar je geld aan uitgeven? In deze blog vertelt Michael wanneer adverteren op LinkedIn een goed idee is.

Waarom LinkedIn-advertising, in het kort

Laat ik beginnen met het korte antwoord. Adverteren op LinkedIn is slim als je buiten je bubbel wil treden.

Natuurlijk heb je een groot netwerk, natuurlijk ken je genoeg mensen, maar op een gegeven moment droogt die poel op of je hebt niet zo veel tijd meer om online te netwerken.

Op dat moment is adverteren op LinkedIn dé manier om je netwerk weer een boost te geven.

LinkedIn-advertising is als het ware een kort bruggetje naar het bereiken van nieuwe potentiële klanten zonder daar al te veel van je eigen, kostbare tijd in te steken.

LinkedIn ijzersterk in zakelijke data

Adverteren kun je op honderden plekken doen, en LinkedIn is, als je kijkt naar de kosten per klik, niet het goedkoopste kanaal om te adverteren. Waarom dan toch LinkedIn?

Zakelijke data, dat is het toverwoord. Facebook bijvoorbeeld is heel sterk in consumentendata, maar Facebook heeft geen idee waar mensen op carrièrevlak mee bezig zijn. LinkedIn wel.

Heel gericht targetten

Dat is precies waar je voor betaalt: kennis over waar mensen staan in hun carrière, wat is hun werkervaring, waar liggen hun specialismen, en vooral: wie is de eigenaar of de CEO van een bedrijf? Je kunt via LinkedIn extreem specifiek targetten naar je doelgroep.

Als je alleen financieel directeuren zoekt binnen bedrijven van een bepaalde grootte, in de buurt van een bepaalde locatie, die bepaalde interesses hebben op LinkedIn en die ook nog eens een specifieke achtergrond hebben. Dan is LinkedIn the place to be.

Veel mensen of de juiste mensen?

Nog steeds, anno 2022, horen we veel ondernemers zeggen dat ze via andere platformen voor hetzelfde budget meer mensen kunnen bereiken.

In B2B moet je je echter afvragen of je veel mensen wil bereiken of de júiste mensen.

Vergeet het verwachtingspatroon niet

De meeste onderschatte variabele is de mindset, het verwachtingspatroon, van je doelgroep. Op het moment dat iemand Instagram opent zal zijn, haar of hun verwachtingspatroon heel anders zijn dan wanneer diezelfde persoon LinkedIn opent.

Die boodschap die iemand op LinkedIn langs ziet komen, heeft een heel andere waarde dan wanneer dezelfde persoon dezelfde boodschap op Insta of Facebook voorbij ziet komen.

Je verwacht immers geen zakelijk whitepaper op Instagram, net zo goed als je geen bikinifoto verwacht op LinkedIn, op het moment dat je bezig bent met je vakgebied.

Nu even praktisch

Goed, je wil een whitepaper, een checklist of een andere download aanbieden in de ruil voor leads.

Nu sta je voor de keuze: adverteren op Instagram, Facebook of LinkedIn? Wat doe je dan?

LinkedIn is in deze context wellicht een slimmere keuze.

Eén kanttekening. Op LinkedIn ga je per klik zo’n vier euro per klik betalen, als je een beetje een niche hebt en echt wil targetten, kom je zeker boven de zes euro uit. Op Facebook is één of twee euro een realistisch bedrag. Dat is nogal een verschil.

De verleiding om je geld in te zetten op Facebook of Instagram is groot. Snappen we. Maar let op!

Als je een doelwit moet raken en je mag kiezen: met je ogen dicht met hagel schieten en maar hopen dat je iets raakt, of heel gericht met drie kogels schieten, wat kies je dan?

Op LinkedIn kun je veel gerichter schieten. Per schot kost het je misschien wat meer, maar de kans dat je raakt is vele malen groter. En daar gaat het tenslotte om: het eindresultaat.

Minder tijd en geld

Behalve dat je op LinkedIn gerichter kunt schieten, scheelt het je ook nog eens veel van je eigen tijd – en dus geld.

Op Facebook en Instagram heb je enorm veel bijvangst, en om uit te zoeken wie werkelijk tot je doelgroep behoort, wie zich in de juiste markt bevindt en wie echt beslissingsbevoegd is binnen een bedrijf, dat kost je heel veel tijd.

Op LinkedIn is de kans heel groot dat je direct de juiste lead hebt, een kwalitatief goede lead.

Tenslotte nog een dit

Dus waarom zou je adverteren op LinkedIn?

Het platform heeft heel duidelijke context, die past bij je B2B-doelstelling en -publiek.

Je kunt heel gericht targetten en daarmee is de kwaliteit van je leads vele malen hoger en bespaar je jezelf heel veel tijd.

Onder aan de streep is LinkedIn dus helemaal niet zo duur.

Meer leren over LinkedIn?

Meld je aan voor onze masterclass ‘Social selling met LinkedIn’. Daarin leer je hoe je ook zonder adverteren succesvol kunt zijn op LinkedIn. Inhoudelijk even de diepte in? Maak een afspraak!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.