Blog

B2B-marketing uitbesteden: op naar duurzame bedrijfsgroei met een online strategie

  • 16-07-2021
  • In: Blog
  • Door: Djoea van Zanten

Online campagnes opzetten, online adverteren, blogs en case studies publiceren, een zoekmachine-marketing-strategie opstellen: als B2B-bedrijf heb je het allemaal op je to-do-list staan. Want je wéét dat je iets met online marketing moet. Maar tijd is schaars en de mogelijkheden zijn groot. Waar begin je? Hoe zorg je dat je je doelgroep raakt en aanzet tot actie met het juiste verhaal? En hoe voorkom je dat je na een maand weer afhaakt? Goede marketingvoornemens stranden vaak op de tekentafel. Wil je ze als drukbezette ondernemer wél omzetten in daden, dan is er eigenlijk maar één optie: je B2B-marketing uitbesteden.

Van blogs tot online campagnes: waarom zou je je online marketing uitbesteden?

Als B2B-bedrijf verkoop je je product of dienst aan zakelijke klanten. Makkelijk is anders. Want zij zijn kritischer en veel beter geïnformeerd dan de gemiddelde consument. Ze doen geen aankopen in een opwelling. Alleen als ze je kennen en precies weten hoe jij toegevoegde waarde biedt, kiezen ze voor jouw product of dienst.

Bij zakelijke doelgroepen is het dan ook gebruikelijk om éérst leads te genereren via online activiteiten. Want van leads maken bedrijven uiteindelijk klanten. En hoe meer conversie, hoe meer je groeit.

Klinkt goed, maar hoe haal je die leads dan binnen? Dat kan op verschillende manieren. Maar hoe je het ook aanpakt, er is werk aan de B2B-marketing-winkel.

Je verstuurt bijvoorbeeld elke twee weken een blog of nieuwsbericht via e-mail naar je database van contacten (met inzet van marketing automation), je post met de regelmaat van de klok interessante LinkedIn-updates of je probeert met SEO-teksten organische resultaten in de zoekmachines te bereiken (een uitdaging, maar het kán).

Met al dit soort online-marketing-activiteiten zet je jezelf op de digitale kaart. Maar alléén als je consistent enorm relevante content creëert waaruit jouw expertise blijkt. En dat is zo eenvoudig nog niet.

Want welke boodschap wil je precies uitdragen? In welke vorm giet je haar? Via welke kanalen verspreid je je content? En — héél belangrijk — hoe houd je het vol?

Voordat je dit soort content-marketing-vragen hebt beantwoord, ben je een jaar (of meer) verder. En dan moet je alles nog systematisch gaan uitvoeren om je onderneming écht naar het volgende niveau te tillen.

Kan dat niet veel sneller en makkelijker? Natuurlijk. En wel door een samenwerking aan te gaan met een B2B-marketing-bureau!

Online groeien? Dat doe je met Make Marketing Magic

Ondernemer zijn is geweldig. Maar het brengt ook ontzettend veel uitdagingen met zich mee. Euforie en slapeloze nachten wisselen elkaar af. Dat weten we bij Make Marketing Magic als geen ander. De weg naar ons succes is ook niet altijd glad en geasfalteerd geweest. Maar we hebben hem bewandeld. En gelukkig maar, want hij heeft ons veel moois gebracht.

Wat wij willen? Dat jij jóuw ondernemersdroom realiseert. Wij helpen jou te groeien. Om dat te bewerkstelligen, moeten we eerst zorgen dat je doelgroep weet wie je bent en wat je doet.

Ontbreekt het jou aan tijd, menskracht, kennis en marketingbudget om je verhaal aan de juiste mensen te vertellen? Klop dan op onze magische marketing-deur en laat ons je deze taak uit handen nemen.

Je online marketing uitbesteden aan Make Marketing Magic: hoe ziet dat eruit in de praktijk?

Onze aanpak is gestoeld op resultaatgerichte marketing en slimme processen. Inmiddels hebben we duizenden B2B-bedrijven in Europa met verschillende expertises geholpen met hun online marketing.

Wat we precies voor je kunnen doen? Je onderneming laten groeien met een stevige online strategie.

De kloof tussen grote en kleine bedrijven wordt groter. Als jij niet met je (potentiële) klanten communiceert, doen anderen het. Het gevolg? Je wordt kleiner. Met onze hulp ontwikkel je je de juiste kant op: richting een grotere organisatie.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen doen op content-marketing-gebied? We geven enkele voorbeelden:

  • Webinars zijn razend populair. Zeker in het B2B-veld. Logisch, want hiermee communiceer je rechtstreeks met je doelgroep en genereer je vaak veel leads. Wij helpen je een succesvol webinar te organiseren door het tijdig te promoten met een ijzersterke content-marketing-strategie.
  • Social media zijn dé weg naar duurzame relaties met je prospects. Steeds minder mensen zitten te wachten op een koud telefoontje van een wildvreemde. Zeker als deze persoon een product probeert te slijten waar ze niet om hebben gevraagd. Social selling is tegenwoordig een stuk effectiever. Met onze hulp neem je de juiste stappen om via de juiste kanalen relaties op te bouwen met potentiële klanten.
  • Jij biedt de perfecte oplossing voor het probleem van je potentiële klanten. Maar hoe laat je ze dat weten? Met een coherent, inspirerend verhaal waaruit blijkt wie je helpt, welk probleem je oplost en op welke manier je dat doet. Kort gezegd, je hebt een waardepropositie nodig. En laat het maken daarvan nu een van onze specialisaties zijn.
  • Dat content-marketing vandaag de dag een must is, is een no-brainer. Maar het opzetten en uitvoeren van een daadwerkelijke strategie is een nogal veelomvattende onderneming. Gelukkig kun je dit aan ons uitbesteden. Nadat we het besluitvormingsproces van je klant met je hebben besproken, helpen we je de juiste content te creëren in elke fase.
  • Als B2B-ondernemer heb je te maken met een almaar groeiende berg aan marketingdata. Wat moet je ermee? Of, beter gezegd, wat kún je ermee? Eigenlijk zit je op een goudmijn. Maar daar heb je alleen wat aan als je het goud op de juiste manier delft: je moet van data informatie maken die leidt tot waardevolle inzichten. Daarmee kun je weloverwogen beslissingen nemen en je successen meten. Moeilijk? Niet als je samenwerkt met Make Marketing Magic!

Zie ook: B2B marketing, E-mail marketing b2b, Marketing automation, Content marketing

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.