Blog

Bestaande klanten kopen meer: laat jij geld liggen?

  • 09-01-2017
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Wist je dat het werven van een nieuwe klant 500% duurder is dan het behouden van een bestaande klant? Toch spreek ik veel ondernemers die zich uitsluitend concentreren op het werven van nieuwe klanten. Doe jij dit ook? Zonde. Je huidige klanten vormen een grote potentiële inkomstenbron. Het zijn warme relaties bij wie verkoopkansen liggen waarvoor je je veel minder hoeft in te spannen. Vergeet je huidige klanten niet en ontdek hoeveel kansen er liggen!

Bijna 50% van jouw klanten kennen jou eigenlijk niet

Er is een grote kans dat veel van je bestaande klanten producten en diensten die jij kunt leveren ergens anders inkopen. De reden dat klanten niet méér bij jou afnemen is vaak omdat ze überhaupt niet weten welke andere diensten jij aanbiedt. Wij hebben bestaande statistieken van onder andere Graydon en Ernst & Young onder een vergrootglas gelegd. Daaruit komt naar voren dat bijna 50% van de organisaties die een dienst of product afneemt niet weten wat die betreffende leverancier nog meer kan leveren. Dat is voor geen van beide partijen een voordelige situatie, maar jij kunt hier wat aan doen!

Zorg dat klanten al je producten en diensten kennen

Ik hoor je denken: “Hoe bedoel je, mijn huidige klanten kennen mij en mijn product toch al?!” Toch blijkt in de praktijk dus vaak dat dit niet het geval is. Het is belangrijk om ook met bestaande klanten te blijven communiceren. Ik deel een paar belangrijke tips om je op weg te helpen:

  • E-mailmarketing, zet ook bestaande klanten in je e-mail database zodat je hen via e-mailmarketing over je producten en diensten kunt informeren.
  • Onderzoek de interesse van je klanten, via de click rate en statistieken van je e-mailmarketing krijg je inzicht in de behoefte van je klant. Tijdens het volgende contactmoment weet jij exact welk onderwerp je kunt aansnijden.
  • Social media, werk je aan een nieuw product of platform? Deel dit via social media of een blog/vlog. Deze kanalen bieden een podium waarop je op een indirecte manier kunt laten zien dat je autoriteit bent op een bepaald kennisgebied.
  • Persoonlijke contact, onderzoek welke vragen spelen bij klanten. Organiseer bijvoorbeeld eens een webinar of event speciaal voor klanten zodat jij ze kunt helpen met specifieke vragen. En durf dan ook te vragen naar wat ze afnemen bij andere leveranciers, dan kun jij hen vertellen waarvoor ze ook bij jou terecht kunnen.

Tot slot, blijf attent en zorg dat je bestaande klanten niet achterstelt. Vaak krijgen nieuwe klanten een fantastische aanbieding waar je loyale klanten niet van kunnen profiteren. Vergeet niet om óók genoeg in hen te investeren.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.