Bestaande klanten kopen meer: laat jij geld liggen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief
mmm-bestaande-klanten-kopen-meer2

Bestaande klanten kopen meer: laat jij geld liggen?

Immelda Oord

Marketing & Project Manager at Make Marketing Magic

 
 

 

Wist je dat het werven van een nieuwe klant 500% duurder is dan het behouden van een bestaande klant? Toch spreek ik veel ondernemers die zich uitsluitend concentreren op het werven van nieuwe klanten. Doe jij dit ook? Zonde. Je huidige klanten vormen een grote potentiële inkomstenbron. Het zijn warme relaties bij wie verkoopkansen liggen waarvoor je je veel minder hoeft in te spannen. Vergeet je huidige klanten niet en ontdek hoeveel kansen er liggen!

 

Bijna 50% van jouw klanten kent jou eigenlijk niet

 

Er is een grote kans dat veel van je bestaande klanten producten en diensten die jij kunt leveren ergens anders inkopen. De reden dat klanten niet méér bij jou afnemen is vaak omdat ze überhaupt niet weten welke andere diensten jij aanbiedt. Wij hebben bestaande statistieken van onder andere Graydon en Ernst & Young onder een vergrootglas gelegd. Daaruit komt naar voren dat bijna 50% van de organisaties die een dienst of product afneemt niet weten wat die betreffende leverancier nog meer kan leveren. Dat is voor geen van beide partijen een voordelige situatie, maar jij kunt hier wat aan doen!

mmm-diagram

Zorg dat klanten al je producten en diensten kennen

 

Ik hoor je denken: “Hoe bedoel je, mijn huidige klanten kennen mij en mijn product toch al?!” Toch blijkt in de praktijk dus vaak dat dit niet het geval is. Het is belangrijk om ook met bestaande klanten te blijven communiceren. Ik deel een paar belangrijke tips om je op weg te helpen:

 

  • E-mailmarketing, zet ook bestaande klanten in je e-mail database zodat je hen via e-mailmarketing over je producten en diensten kunt informeren.
  • Onderzoek de interesse van je klanten, via de click rate en statistieken van je e-mailmarketing krijg je inzicht in de behoefte van je klant. Tijdens het volgende contactmoment weet jij exact welk onderwerp je kunt aansnijden.
  • Social media, werk je aan een nieuw product of platform? Deel dit via social media of een blog/vlog. Deze kanalen bieden een podium waarop je op een indirecte manier kunt laten zien dat je autoriteit bent op een bepaald kennisgebied.
  • Persoonlijke contact, onderzoek welke vragen spelen bij klanten. Organiseer bijvoorbeeld eens een webinar of event speciaal voor klanten zodat jij ze kunt helpen met specifieke vragen. En durf dan ook te vragen naar wat ze afnemen bij andere leveranciers, dan kun jij hen vertellen waarvoor ze ook bij jou terecht kunnen.

 

Tot slot, blijf attent en zorg dat je bestaande klanten niet achterstelt. Vaak krijgen nieuwe klanten een fantastische aanbieding waar je loyale klanten niet van kunnen profiteren. Vergeet niet om óók genoeg in hen te investeren.

 

Meer inspiratie voor marketing naar bestaande klanten? Lees hoe je van gratis events je beste marketingtool kunt maken. En schrijf je in voor het webinar verkoopkansen creëren of de masterclass social selling.

 

 
 

Feel the magic. How to brand your business in 20 min

 

 
 

 

Plan een call in

 

 

Meer B2B klanten?
Check ons Whitepaper!

Bezoek onze gratis workshops!

Praktische tips in jouw
tijdlijn? Volg ons!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op