Blog

Betaalbare ready-to-buy leads? Zo doe je dat

  • 28-07-2020
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Als je energie stopt in je marketingactiviteiten, wil je daar natuurlijk het maximale uithalen. Het liefst geef je de perfecte voorzet, zodat je salesafdeling alleen nog maar hoeft te scoren. Als je weet welk bedrijf geïnteresseerd is en in welke producten of diensten, als je weet in welke fase in het koopproces het bedrijf zich bevindt en wie het juiste aanspreekpunt is, is dat goed mogelijk. Maar om zoveel inzicht te krijgen en uiteindelijk betaalbare ready-to-buy leads te genereren, moet je verschillende databronnen aan elkaar koppelen. Benieuwd hoe wij dit hebben gedaan?

Groeiende verkoopkansen

De kans dat lezers van jouw content potentiële klanten zijn, is aanwezig. Op het moment dat ze jouw website bezoeken, is die kans nog groter, anders gaan ze niet naar je website. Ze zijn op zoek naar jou en vooral: naar jouw oplossing. Maar om daarmee aan de slag te gaan moet je wel weten wie het zijn. Met een tool als Google Analytics krijg je inzicht in de gebruikers van je site, zodat je beter kunt beoordelen hoe je marketingactiviteiten en je content scoren. Maar er zijn weinig mensen die Google Analytics lekker kunnen lezen. Het is niet bepaald een doktersromannetje, zullen we maar zeggen. Ons platform YourWoo brengt de data van Google Analytics en je e-mailmarketing – als je content deelt met je database – samen en maakt daarvan lekker leesbare rapportages en maakt inzichtelijk welke bedrijven je website hebben bezocht en welke pagina’s ze hebben bezocht. Zo weet je in no-time waar je verkoopkansen liggen. Maar er valt altijd iets te verbeteren. Althans, dat vinden wij. Daarom hebben wij, dankzij waardevolle data vanuit Microsoft, de Target Generator ontwikkeld binnen YourWoo. Hiermee wordt het mogelijk om voortaan je content te promoten aan leads waarvan je op basis van data – denk aan je CRM-systeem of social media – weet dat ze een behoefte hebben. Daarmee groeit je verkoopkans enorm.

Doelgerichtere campagnes

Neem Microsoft. Zij hebben een database met alle bedrijven (Microsoft klanten en prospects) wereldwijd, die ze dag in dag uit verrijken met extra informatie. Welke licenties heeft de klant, wanneer verlopen die, wanneer is er contact geweest en waarover, in welk oplossingsgebied is de klant actief en ga zo maar door. Zo kan iemand heel eenvoudig identificeren hoeveel klanten in een bepaald land, in een bepaalde industrie er toe zijn aan de overstap naar, let’s say, Microsoft Teams. Daar rolt vervolgens een selectie uit van bijvoorbeeld duizend bedrijven die aan dat profiel voldoen. Als je met die lijst, in combinatie met de functietitel van je doelgroep, een advertentiecampagne doet op LinkedIn, kun je je voorstellen dat je veel doelgerichter bezig bent.

Superrelevant

Met de Target Generator kun je dus een combinatie maken van je buyer persona en leads waarvan je weet dat ze een bepaalde behoefte hebben. Met die mensen ga je je boodschap delen. Dat kan een uitnodiging voor een webinar zijn of een e-book dat ze kunnen downloaden. Als je ze maar iets geeft dat waardevol is. Dan ben je superrelevant, omdat je je richt op warme leads waarvan je ook nog eens weet dat ze in een bepaald spectrum – jouw spectrum – iets zoeken.

Juiste combinatie

Dit voorbeeld gaat over Microsoft-partners, maar dit kunnen we natuurlijk doen voor elke bedrijfstak en elk soort product en dienstverlening. De kwaliteit van de uitkomst hangt uiteraard wel af van de kwaliteit van jouw CRM-bestand. Natuurlijk kun je je richten op mensen die in Google zoeken naar een oplossing voor hun behoefte. Maar dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Op LinkedIn kun je je wel richten op je buyer persona, maar weet je weer niet of ze op dit moment überhaupt een behoefte hebben. Kortom, dat kan een dure aangelegenheid worden. Als je je richt op de combinatie van buyer persona en warme leads, ben je er voor je potentiële klant op het moment dat hij er klaar voor is. Zo zet je je geld dus een stuk beter in.

Geïnspireerd?

Wil je meer weten hoe je dagelijks betaalbare ready-to-buy leads kan genereren in B2B? Meld je dan nu gelijk aan voor het webinar ‘Zo krijg je dagelijks betaalbare ready-to-buy leads in B2B’ op dinsdag 11 augustus om 11.00. PS: dit webinar is het meest relevant wanneer je nog niet bekend bent met onze methode.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.