Blog

Bitly: Maak elke link die je verstuurt meetbaar

  • 27-05-2013
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Ongemerkt verzenden we dagelijks veel hyperlinks. Via Social Media, per mail, maar ook in documenten. Hyperlinks op je website worden, als het goed is, bijgehouden door Google Analytics. Maar die overige links waarschijnlijk niet. Maar hoe weet je dan of de ontvanger de links bekijkt?
Ik was altijd erg benieuwd hoe vaak er op links wordt geklikt. Dat kan je natuurlijk gewoon meten door de link in bijvoorbeeld Bitly meetbaar te maken en in je tekst te plakken.

Hoe werkt het?

Maak een login aan bij Bitly en plaats de link in de URL shortner. Verwerk de verkorte link vervolgens in je mail, document of update. De verkorte link is vervolgens in de Bitly Stats te volgen.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.