Blog

Contact met nieuwe klanten? Stuur eens een spraakbericht via LinkedIn

  • 11-03-2022
  • In: Blog
  • Door: Djoea van Zanten

Als je in contact wil komen met nieuwe klanten via LinkedIn, zijn daar natuurlijk verschillende manieren voor. Wat Djoea zelf al heel lang gebruikt en waar hij groot fan van is, is het versturen van spraakberichten. Persoonlijk, makkelijk en heel effectief. In deze blog vertelt Djoea hoe het werkt.

Zo werkt het

Allereerst is het heel belangrijk om te weten dat deze optie alleen werkt via de LinkedIn-app op je telefoon en niet via de browser. Heb je de app op je telefoon, dan verzend je een spraakbericht in vier simpele stappen.

Stap 1: Zoek de persoon die je een bericht wilt versturen, bijvoorbeeld Djoea van Zanten.

Stap 2: Klik op bericht.

Stap 3: Rechts van het veld waar je kunt typen, zie je een microfoontje. Als je op dat microfoontje drukt, verschijnt er een opnameknop. Als je die opnameknop ingedrukt houdt, kun je een spraakbericht inspreken.

Stap 4: Spreek.

That’s it. Kind kan de was doen.

Spraakberichtjes via LinkedIn zijn persoonlijk

Wat maakt deze functie zo effectief als het gaat om contact leggen met potentiële klanten?

Nadat je iemand een connectieverzoek hebt gestuurd, uiteraard met een persoonlijk bericht erbij, en deze persoon accepteert jouw uitnodiging, kun je berichtjes gaan sturen.

Dat kan natuurlijk een tekstbericht zijn, maar ook een spraakbericht. Deze voicememo’s zijn vaak veel persoonlijker dan tekstberichtjes.

De ontvanger voelt dat zo’n spraakbericht – die overigens maximaal een minuut lang kan zijn – echt voor hem, haar of hen bedoeld is.

Bovendien kun je veel beter verbinding maken.

Bij een spraakbericht krijgt de ontvanger immers al een beetje een idee van wie jij bent.

Daarmee wordt de kans dat iemand reageert al vele malen groter.

Je kunt meer vertellen in een LinkedIn-voicememo

Een ander voordeel van een voicememo boven een tekstbericht is dat je meer kwijt kunt.

In een berichtje van dertig seconden kun je heel veel woorden kwijt, zonder dat je de ontvanger overlaadt met een ellenlange tekst.

Je kunt je persoonlijk voorstellen, je kunt vertellen hoe je op het spoor van deze persoon bent gekomen of je kunt laten weten waarom je juist deze persoon een berichtje stuurt.

Je kunt heel eenvoudig iets persoonlijk toevoegen én je kunt ook nog eens aangeven wat de intentie van je bericht is, wat je hoopt dat de volgende stap is.

Ook hier geldt, net als voor alle LinkedIn-berichten, kom met iets waardevols.

Een mooi stuk informatie, een gezamenlijke connectie, een authentiek, uniek bericht, misschien maak je iemand wel ana het lachen.

Ook dat kan waarde zijn.

Volg een voiceberichtje op als dat nodig is

Stel dat je enthousiast aan de slag gaat met voicememo’s en je krijgt weinig reacties, dan zijn daar een aantal verklaringen voor.

De meeste mensen ontvangen LinkedIn-berichten nog steeds tijdens werktijd, op hun laptop.

Als je dan een spraakbericht ontvangt, kun je die wel afluisteren, maar je kunt geen spraakbericht terugsturen.

Mijn ervaring is dat mensen dan geneigd zijn te denken: ik reageer straks wel, en dat vervolgens vergeten.

Daarom is mijn advies om een voicememo waar geen reactie op komt, op te volgen na een of twee weken.

Geef iemand wel even de tijd.

Stuur die korte reminder dan wél met tekst.

Ik gebruik dan zelf een emoji als deze: ☝🏼, met een kort berichtje erbij: Berichtje gehoord? Misschien binnenkort nog even contact?

Vrijwel altijd krijg ik dan alsnog reactie.

Kortom: ga aan de slag met je LinkedIn-voicememo!

En last but zeker not least.

Meld je aan voor de Masterclass ‘Social selling met LinkedIn’.

Tijdens deze masterclass leer je hoe je LinkedIn gebruikt als je meest effectieve saleskanaal ever, hoe je jezelf als dé specialist in de markt positioneert, hoe je eenvoudig in contact komt met nieuwe klanten en hoe je social selling in de dagelijkse praktijk toepast.

Tot snel.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.