Blog

Contentmarketing? Waar moet ik in godsnaam over schrijven?

  • 07-07-2017
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: contentmarketing gaat niet over jou maar over de ander! Dat moet ik even uitleggen. Content – blogs, tips, whitepapers, filmpjes etc – maak je niet voor jezelf maar voor je doelgroep. Voor je klant, je potentiële klant, je buyer persona. Jouw content moet hen raken. In hun hoofd en in hun hart. Dat geeft jou namelijk een ingang om met ze in gesprek te gaan en een relatie op te bouwen. En dat is het doel. Dus wanneer je begint met het maken van content moet je je altijd en vooral afvragen: wat wil mijn doelgroep lezen? What’s in it for them?
Dit klinkt logisch – en dat is het ook -, alleen zijn er maar weinig bedrijven die dit daadwerkelijk doen. Van klanten horen we vaak: ‘ik weet dat ik content moet maken maar ik weet vaak echt bij god niet waar ik het over moet hebben. Dus daar gaat deze blog over. Want echt, het is geen hogere wiskunde. Maar een kwestie van luisteren en doen.

Wie is je buyer persona?

Als je content wilt maken die je doelgroep raakt, moet je weten wat je doelgroep is en weten wat er speelt. Sterker nog, van de bedrijven die in je doelgroep zitten moet je weten met wie je uiteindelijk zaken doet. Wie zet er een handtekening onder de offerte? Wie is je buyer persona? Geef deze man of vrouw een gezicht. Letterlijk. Verplaats je in deze persoon. Wees empatisch. Hoe ziet zijn of haar leven eruit. Zowel zakelijk als privé. En hoe kun je het leven van deze buyer persona ‘verlichten’ en verrijken.

Wat zijn de uitdagingen van jouw buyer persona?

Bovenstaande klinkt misschien ingewikkeld maar is het niet. Want als het goed is, is een groot deel van je huidige klanten je buyer persona. Dus het enige wat je moet doen om relevante content te maken, is goed naar je klanten luisteren. Want de vragen die zij je stellen, zijn ook de vragen die potentiële klanten hebben. En dus onderwerpen voor jouw blogs, vlogs, tips of whitepapers. Je hoeft dus niets te verzinnen, het is er allemaal al. Je moet je er alleen bewust van worden.

“De vragen die je huidige klanten aan je stellen zijn de onderwerpen voor je content.”

Deel alle kennis die je hebt!

Goed luisteren naar je huidige klanten is dus essentieel voor het maken van content die je doelgroep wil lezen. Schrijf hun problemen, uitdagingen, worstelingen en vragen gewoon op. Iedere dag weer. Zo ontstaat er vanzelf een contentkalender. Het enige wat jij dan nog moet doen is antwoord geven. Kort, krachtig en zonder jargon. In een tone-of-voice die bij je past. Waar het om gaat is dat je je kennis deelt. Het hele jaar door. Contentmarketing gaat over geven. En hoe meer kennis, ervaring en expertise je geeft, hoe beter het is. Los van het feit dat het sympathiek is gaan mensen je zien als autoriteit. En daar gaat het om.
Lang verhaal kort: maak geen content die jij wilt schrijven maar maak content die je doelgroep wil lezen. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.