Blog

Copy pasten zonder harde enters

  • 13-01-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Copy paste jij ook weleens teksten? Natuurlijk, wie niet?! Soms heb je bijvoorbeeld bij PDF’s te maken met onzichtbare leestekens zoals enters. Na het plakken blijkt dan dat je per regel de enter moet verwijderen. Geen moeite als het om één pagina gaat, maar wat als je een heel document wilt kopiëren? Hier is een trucje voor. Benodigdheden; kladblok en ’n browser.

Kopiëren inclusief leestekens.

Voor mijn voorbeeld heeft de Rotterdammer in mij, gekozen voor een gedicht van Jules Deelder. Zie hieronder de originele tekst. Een klassiek voorbeeld van een tekst met harde enters.

Aan de Maas

Aan de Maas gezeten
turend in het zwerk
het stadsgeraas geweken
ontstijgt men aan zichzelf
Op hoger plan gekomen
wiekend door de lucht
de zwaartekracht te boven
vindt men een ander terug
O vogel van verlangen
wiegend op de wind
verlos ons van elkander
en van elkaars gewicht

Plakken zonder harde enters – In 4 stappen

1. Kopieer de tekst.
2. De gekopieerde tekst plak je vervolgens in je kladblok. Het ziet er nog steeds hetzelfde uit, maar wat je niet ziet is dat de HTML en opmaak (en dus ook de harde enters) verdwenen zijn. Plakken in Kladblok
3. De volgende stap is het kladblok bestand op te slaan als een html bestand. Dat doe je door .html achter de tekst te zetten en bij ‘Opslaan als:’ voor ‘Alle bestanden’ te kiezen.
Opslaan als HTML
4. Ga nu naar je browser (of naar je Windows verkenner) en open het opgeslagen bestand. Je ziet de tekst nu zonder leestekens. Het is een kwestie van nogmaals kopiëren en pasten en dan heb je het volgende resultaat:
“Aan de Maas Aan de Maas gezeten turend in het zwerk het stadsgeraas geweken ontstijgt men aan zichzelf Op hoger plan gekomen wiekend door de lucht de zwaartekracht te boven vindt men een ander terug O vogel van verlangen wiegend op de wind verlos ons van elkander en van elkaars gewicht”
Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de bovenstaande knoppen. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.