Blog

Data: wat levert het je op?

  • 16-07-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Als ondernemer wil je groeien. Je wilt dat jouw ideale klant weet dat je bestaat. Je wilt je gericht in de kijker spelen, met relevante informatie bovendien. Effectief gebruikmaken van alle data die je tot je beschikking hebt, geeft sales de input om te laten zien dat je de wereld van de klant begrijpt. En dat is de sleutel tot succes!

Ontmasker je bezoekers

Wie bezoekt waar, wanneer en waarom mijn website? Hoe meer je te weten komt over de bezoekers van je website, hoe relevanter de informatie die je ze kunt gaan aanbieden. Geen schot hagel maar gepersonaliseerde content, in de vorm van bijvoorbeeld een relevante whitepaper of een uitnodiging voor een evenement.

Data is je blauwdruk

Data helpt je om jouw kennis zo goed mogelijk te kunnen etaleren bij jouw potentiële klant. Ook maakt data inzichtelijk met welke activiteiten je dit het meest effectief kunt doen. Data helpt jou om antwoorden te krijgen op:

– Wie er op welk moment op jouw kennis en service zit te wachten
– Wat jouw potentiele klant interessant vindt en met welke informatie je hem / haar kunt verrijken
– Waar jouw ideale klant zich bevindt en hoe je hem / haar daar kunt bereiken
– Welke stappen je kunt ondernemen om jouw tijd, middelen en energie effectief te benutten

Dataverzameling is een continu proces

Zodra je begint met het verzamelen van data is het van belang dat je te allen tijde scherp en flexibel bent. Je kijkt voortdurend naar hoe men op jouw content reageert. Je ziet waar nieuwe kansen liggen en past je strategie daar op aan. Met behulp van data kun je dus doorlopend sturing geven aan de te varen koers en je bereik vergroten.

De nulmeting

Het proces begint met het bepalen van jouw doelstellingen: waar sta je en wat wil je bereiken? Maak een inventaris van je database (Linkedin, CRM, etc.). Zit hier voldoende potentie in? Zo ja, richt je campagne dan op het enthousiasmeren van je bestaande contacten. Zo niet, dan is het zaak om je database te laten groeien. Je wilt tenslotte dat je op de radar van nieuwe, potentiële klanten komt en dat je effectief met ze kunt gaan communiceren.

De ongezouten feedback van je bezoekers

Je bent aan de slag gegaan. De nulmeting en hoe je de campagne hebt ingestoken, leveren na verloop van tijd informatie op over je bezoekers. Je hebt nu zicht op wat jouw bezoekers interessant vinden en wat niet. Maak van deze informatie gebruik door je activiteiten helemaal over een andere boeg te gooien of juist door te gaan met wat relevant en dus succesvol blijkt te zijn.

Dompel sales onder in data en scoor!

Data is de ideale voedingsbodem voor sales. Het gaat verder dan alleen het vergroten van je bereik. Je leert je doelgroep beter kennen en zodoende relevanter met ze communiceren. Je kunt gaan voorspellen welke onderwerpen en activiteiten jou in de toekomst gaan helpen om je doelstellingen te bereiken. Laat zien dat jíj degene bent die het probleem oplost en win de harten van je nieuwe klanten.

Wat weet jij al over jóuw ideale klant?

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.