Blog

DÉ GOUDEN COMBINATIE VOOR JOUW SEO-ZOEKWOORDEN

  • 19-09-2018
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Volgens onze productmanager Max Versteeg staren we ons massaal blind op de Google Zoekwoordplanner. Er is namelijk méér in SEO-land. Wil jij hét perfecte onderwerp en de allerbeste trefwoorden bepalen voor jouw blog of website, ga dan voor de gouden combinatie: Google Zoekwoordplanner + Google Trends.

DIT DOET DE GOOGLE ZOEKWOORDPLANNER VOOR JOU

De Google Zoekwoordplanner is populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Deze tool biedt je inspiratie op basis van jouw website of andere sleutelwoorden. Hierbij vermeldt Google het zoekvolume én een indicatie van de advertentieprijs per zoekwoord. Het biedt je inzicht in de concurrentie rondom je zoekwoorden én geeft je een idee voor een mogelijke campagne. In een notendop: ideaal om je trefwoorden te bepalen. Neem zelf ook een kijkje en ga naar de Google Zoekwoordplanner. Hier log je in met je Google Ads account.

DIT DOET GOOGLE TRENDS VOOR JOU

Handig dus, die Google Zoekwoordplanner, maar er is meer onder de zon. Google Trends is voor velen nog onbekend en dat is zonde. Het is namelijk één van Google ’s coolste producten. En nog gratis ook! Deze tool biedt je inzicht in de populariteit van een bepaald woord in een bepaalde periode. Zo zie je in één oogopslag dat het woord ‘AVG’ in april en mei ongelofelijk trendy was, maar inmiddels absoluut weer uit de mode. Dat betekent dat jij er niks mee opschiet om daar nu nog over te schrijven. Ook biedt deze tool inzicht in trefwoorden die terugkerend een piek beleven. Zo zien we bijvoorbeeld in de zomermaanden juli en augustus een jaarlijkse zoekpiek bij ‘opblaasbaar zwembad’ en net na de vakantie in september veel zoekverkeer op ‘wachtwoord vergeten’. Kortom: met Google Trends ondervind jij exact wanneer het wel of niet interessant is ergens over te schrijven. Neem zelf ook een kijkje en ga naar Google Trends. Hier kom je eenvoudigweg zonder inlog of account.

EEN GOUDEN COMBINATIE

Heb je een onderwerp of trefwoord in gedachten? Zoek dan via de Google Zoekwoordplanner op hoe groot de concurrentie is en via Google Trends wanneer deze term populair is. Zo bepaal jij jouw contentplanning.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.