Sinds januari van dit jaar kunnen bedrijven hoge boetes krijgen als klantgegevens op straat komen te liggen. Online veiligheid is daarmee nóg hoger op de agenda komen te staan bij veel bedrijven en organisaties. Cybercriminelen doen er namelijk alles aan om aan die gegevens te komen en vaak zijn ze nog succesvol ook. Zo is het aftappen van gegevens die via internet worden uitgewisseld simpeler dan het lijkt. Met een SSL certificaat is dit echter eenvoudig te voorkomen.

Een SSL certificaat?

Waarschijnlijk heb je wel eens een website gezien met https:// in de adresregel. Misschien is het je ook opgevallen dat er een slotje bij stond. Als je een dergelijke website tegenkomt, houdt dat in dat de netwerkverbinding is beveiligd. Bezoekers kunnen met een gerust hart de website gebruiken. Alle gegevens die ze invoeren of opvragen worden versleuteld verzonden en kunnen niet door anderen onderschept worden.

Een onverwachte Marketing tool

Vanzelfsprekend is ook de site van Make Marketing Magic voorzien van een uitstekend SSL certificaat. Allereerst om ervoor te zorgen dat gegevens veilig de lijn over gaan, maar er zijn meer redenen. Ook Google hecht steeds meer belang aan een veilige netwerkverbinding. Op zich al voldoende reden om een SSL certificaat aan te schaffen.

  • SSL beveiligde websites scoren hoger in de ranking en de zoekresultaten van Google. Dat is heel belangrijk om meer klanten naar je site te lokken.
  • Je website krijgt een meer professionele en betrouwbare uitstraling doordat hij zichtbaar goed beveiligd is.
  • Klanten worden zich steeds meer bewust van het belang van een veilige website. Meer bezoekers op je website en een betrouwbare uitstraling is gunstig voor de conversie.

Gewoon doen!

Voor de prijs hoef je het niet te laten. SSL certificaten zijn er in alle soorten en maten. Grote bedrijven met zeer gevoelige gegevens zoals banken, moeten veel geld neertellen voor een certificaat. Meestal ben je echter voor een paar tientjes per jaar al klaar.
Een kleine investering als je bedenkt wat een certificaat je oplevert: meer online veiligheid en een betere vindbaarheid van je website. Een magische combinatie!

Neem contact op met je hostingpartij om een SSL certificaat aan te vragen!