Blog

De onvermoede magie van een SSL certificaat

  • 02-05-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Sinds januari van dit jaar kunnen bedrijven hoge boetes krijgen als klantgegevens op straat komen te liggen. Online veiligheid is daarmee nóg hoger op de agenda komen te staan bij veel bedrijven en organisaties. Cybercriminelen doen er namelijk alles aan om aan die gegevens te komen en vaak zijn ze nog succesvol ook. Zo is het aftappen van gegevens die via internet worden uitgewisseld simpeler dan het lijkt. Met een SSL certificaat is dit echter eenvoudig te voorkomen.

Een SSL certificaat?

Waarschijnlijk heb je wel eens een website gezien met https:// in de adresregel. Misschien is het je ook opgevallen dat er een slotje bij stond. Als je een dergelijke website tegenkomt, houdt dat in dat de netwerkverbinding is beveiligd. Bezoekers kunnen met een gerust hart de website gebruiken. Alle gegevens die ze invoeren of opvragen worden versleuteld verzonden en kunnen niet door anderen onderschept worden.

Een onverwachte Marketing tool

Vanzelfsprekend is ook de site van Make Marketing Magic voorzien van een uitstekend SSL certificaat. Allereerst om ervoor te zorgen dat gegevens veilig de lijn over gaan, maar er zijn meer redenen. Ook Google hecht steeds meer belang aan een veilige netwerkverbinding. Op zich al voldoende reden om een SSL certificaat aan te schaffen.

  • SSL beveiligde websites scoren hoger in de ranking en de zoekresultaten van Google. Dat is heel belangrijk om meer klanten naar je site te lokken.
  • Je website krijgt een meer professionele en betrouwbare uitstraling doordat hij zichtbaar goed beveiligd is.
  • Klanten worden zich steeds meer bewust van het belang van een veilige website. Meer bezoekers op je website en een betrouwbare uitstraling is gunstig voor de conversie.

Gewoon doen!

Voor de prijs hoef je het niet te laten. SSL certificaten zijn er in alle soorten en maten. Grote bedrijven met zeer gevoelige gegevens zoals banken, moeten veel geld neertellen voor een certificaat. Meestal ben je echter voor een paar tientjes per jaar al klaar.
Een kleine investering als je bedenkt wat een certificaat je oplevert: meer online veiligheid en een betere vindbaarheid van je website. Een magische combinatie!

Neem contact op met je hostingpartij om een SSL certificaat aan te vragen!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.