Blog

De ultieme statusupdate op je LinkedIn bedrijfspagina

  • 17-03-2014
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Bestaat dat, de perfecte update? En zo ja, wat zijn de voorwaarden van een correcte opbouw? Net als ik kun je beginnen met een prangende vraag waardoor je cursor zonder enige twijfel naar de ‘lees verder’-knop beweegt. Graag willen we een aantal suggesties met je delen om de updates op jouw LinkedIn bedrijfspagina nog beter naar voren te laten komen. Doe er je voordeel mee!

Opbouw van een update

Laten we eerst even kijken naar de verschillende onderdelen van een LinkedIn status-update. Pak je LinkedIn-pagina erbij en kijk even mee hoe jij deze tot nu toe hebt opgebouwd. De start van de update is de URL waar je de bezoeker naartoe wilt leiden. Plak de URL in de status-balk en er verschijnt een preview van de webpagina.
LinkedIn Bedrijfspagina optimaliseren
Laten als voorbeeld even ons artikel ‘Copy pasten zonder harde enters’ nemen (zie hieronder). Ga als volgt aan de slag:
1. Plaats de URL en wacht tot de preview verschijnt
2. Haal de URL weer weg en plaats hier een triggerende zin of vraag van max. 50 karakters [bron: LinkedIn Blueprint]
3. Zorg dat de titel helder met de inhoud correspondeert.
4. Pas de introtekst aan zodat deze goed uitlijnt en nog niet de clue ontrafelt.
5. Zorg voor een krachtige afbeelding! Je kunt de afbeelding aanpassen en via de + in de rechterbovenhoek wijzigen.
6. Selecteer met wie je het bericht wilt delen. In de ideale situatie sluit ieder bericht naatloos aan op je geselecteerde doelgroep. Een rapportage van LinkedIn [Bron: LinkedIn study] laat zien dat selectief zendt tot 66%+ meer betrokkenheid kan zorgen.
LinkedIn Bedrijfspagina optimaliseren 2
Opmerking: je kunt er ook voor kiezen om een grote afbeelding te plaatsen (rechtsbovenin kiezen voor de paperclip) in plaats van de preview te laten zien. Voordeel is dat je met de grote afbeelding veel aandacht trekt. Nadeel is echter: wanneer iemand je status-update ‘liked’ of ‘deelt’ dan zal enkel de afbeelding worden gedeeld en niet je Call-to-Action uit de beschrijving. En dit is natuurlijk niet gewenst.

Gebruik van Buffer

Wanneer je gebruik maakt van BufferApp, zul je zien dat je hier nagenoeg dezelfde mogelijkheden hebt. Ook hier kun je de URL weghalen en een prangende vraag plaatsen, de titel aanpassen en de introtekst wijzigen. Wat hierin echter niet mogelijk is, is om de afbeelding aan te passen met een losse afbeelding. Je zult er dus voor moeten zorgen dat je in het artikel een sluitende afbeelding hebt staan.
LinkedIn Bedrijfspagina optimaliseren 3

Oftewel: perfect?

Ondanks dat er nog veel meer factoren een rol spelen in het optimaliseren van je status-update, zoals inhoud en tijdstip bepaling, zijn genoemde optimalisatie-stappen een perfecte start! Houd bij het versturen altijd de ontvanger in je achterhoofd: is dit relevant voor hem/haar.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.