Blog

Dit kun je leren van Jos' pijnlijke les

  • 17-09-2021
  • In: Blog
  • Door: Jos Maassen

Als je besluit met je doelgroep te gaan communiceren, is het belangrijk dat je niet vertelt wat jij wilt vertellen, maar dat je steeds weer iets verzint wat je lezer wil lezen. Iets wat hij of zij interessant vindt. Dat klinkt nogal voor de hand liggend. Maar toch gaat het vaak mis. Weet ik uit ervaring…

Je lezer is niet geïnteresseerd in jou

Dat lijkt een open deur. Maar als je op LinkedIn kijkt, zie je dat de meeste ondernemers over zichzelf praten: we zijn verhuisd, we hebben een nieuwe klant, we hebben voor de zoveelste keer op rij de FD Gazellen Award gewonnen. Als je de aandacht wil trekken, moet je iets vertellen waar je doelgroep iets aan heeft, zonder dat je direct iets wil verkopen.

Benieuwd hoe je dit succesvol doet? Bekijk dan deze webinar opname waarin je leert hoe je een content plan opstelt waar je doelgroep wél op zit te wachten.

Klant van mijn eigen bedrijf

Dat is moeilijk. Je bent tenslotte trots op wat je doet en wil graag je verhaal vertellen en je successen delen. Dat ken ik zelf natuurlijk ook. Ik ben niet voor niks klant van mijn eigen bedrijf. Zo had ik een lange tijd geleden een video laten maken van een klant. Hij wist heel mooi te vertellen wat onze dienstverlening hem had gebracht, bijna mooier dan ik het zelf kan vertellen. Vol trots zette ik dat op YouTube en deelde ik het op LinkedIn. Een week later klopten er twee ondernemers bij ons aan die naar aanleiding van die video klant bij ons wilde worden.

Enig opportunisme is mij niet vreemd

Hartstikke mooi natuurlijk. Maar toen ging het mis. Ik dacht: als dat zo werkt, dan moeten we die video ook in onze nieuwsbrief opnemen. Die nieuwsbrief gaat naar duizenden mensen, dus de kans dat daar nog een paar klanten uit zouden komen, achtte ik behoorlijk groot. Eén van mijn marketingmanagers probeerde me nog te redden: ‘Jos, we praten toch niet over onszelf? Dat zeg je zelf altijd in je masterclasses.’ Maar ach, enig opportunisme is mij ook niet vreemd, dus ik zei: ‘Gewoon doen’. Zo gezegd, zo gedaan. De nieuwsbrief verstuurden we op maandag en op woensdag keek ik, vol verwachting, naar de resultaten.

Gifbeker

Wat bleek? Er hadden zich maar liefst 110 mensen uitgeschreven, terwijl dat er normaal hooguit tien zijn. Ik besloot de gifbeker dan maar helemaal leeg te drinken en te kijken wie die uitschrijvers waren. Het waren relaties en oud-collega’s die al jarenlang onze nieuwsbrief ontvingen. Maar nu het over onszelf ging, dachten ze: bedankt Jos, dat was de laatste.

Weersta de verleiding

Dus ja, ik weet uit ervaring hoe moeilijk het kan zijn om de verleiding te weerstaan om over jezelf en je successen te praten. Maar ik hoop dat mijn pijnlijke les je heeft overtuigd ervan weg te blijven. Waar je dan wel over moet schrijven? Bedenk met welke vragen je klanten bij je komen. Waar liggen ze wakker van? Grote kans dat een groot deel van je doelgroep met dezelfde uitdagingen zit. En vergeet nooit: een echt goed verhaal gaat altijd over mensen, is persoonlijk en kwetsbaar en roept gevoel of emotie op. In deze blog leer je hoe je met goede content contact maakt met je doelgroep.

Nieuwsgierig?

Kom je er toch niet uit? Het goede nieuws is dat wij inmiddels zo’n duizend blogs per maand schrijven. Heel veel onderwerpen hebben we dus al getackeld. Afhankelijk van jouw doelgroep en propositie weten wij in grote lijnen al wat jij moet vertellen om een bepaald resultaat te hebben. Laat je dus gerust door ons helpen. Met onze abonnementen zet je jouw bedrijf succesvol op de kaart en blijf je op de radar van je doelgroep en potentiële klanten. Zo bouw je aan je merk en aan je geloofwaardigheid en ben je altijd top of mind op het moment dat je dat moet zijn. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. We leren je graag kennen.

Verdiepende kennis

Wil jij ook weten hoe je met een bewezen methode je bedrijf laat groeien? Download dan hier de whitepaper: Groei je bedrijf in 7 slimme stappen. Niet zo’n lezer? Wees niet getreurd want je bekijkt hier onze webinar opnames gerelateerd aan jouw uitdagingen; van nieuwe klanten scoren online tot aan het verbeteren van je waardepropositie of website. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.