Blog

Echt contact met je doelgroep? Hier moet je op letten

  • 23-06-2020
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

In een eerdere blog schreef ik al hoe belangrijk het is te communiceren over onderwerpen waarover je lezer wil lezen. Jouw lezer is niet geïnteresseerd in jou. Maar behalve het juiste verhaal, is het ook belangrijk dat je dat verhaal via het juiste kanaal vertelt. En dat de juiste persoon het vertelt. Volg je me nog?

Elk persoon zijn eigen expertise

Op het moment dat je besluit te gaan communiceren met je doelgroep, moet je over een aantal dingen goed nadenken. Allereerst moet je natuurlijk goed nadenken over wat je gaat vertellen. Maar bijna net zo belangrijk is wié het gaat vertellen. Laat ik onszelf even als voorbeeld nemen. Wanneer Djoea een blog schrijft over social selling, kun je er donder op zeggen dat daar driftig op wordt geklikt. Als ik dat doe, zijn mensen wat minder enthousiast. Maar als ik een ondernemersverhaal vertel, werkt dat juist wel. Zo weet Max alles over advertising en is Barbara onze koningin van de verhalen. Dat is niet iets wat ik denk, maar dat zien we simpelweg aan de getallen. Ook als je een klein(er) team hebt, kun je natuurlijk prima verschillende mensen aan het woord laten. Zo krijg je niet alleen betere content – iedereen heeft nu eenmaal zijn eigen specialiteit – maar haal je ook wat druk van je eigen schouders. Bovendien creëer je zo extra zichtbaarheid van collega’s, en als zij als autoriteit worden gezien, straalt dat als vanzelf af op je hele organisatie.

Elk verhaal zijn eigen kanaal

Als je wilt dat dat goede verhaal ook goed gaat landen bij de juiste mensen, moet je kiezen voor het juiste kanaal. Wat verstuur je per mail, wat zet je op je website, wat deel je via LinkedIn, Instagram, Twitter of Facebook? Zo is een kerstblog, waarin je terugblikt op het afgelopen jaar, prima content voor Facebook. Maar dat is niet per se een boodschap die je via een nieuwsbrief naar je potentiële klant wilt ‘pushen’. Sterke quotes of krachtige sfeerbeelden die de waarden van je merk uitstralen, en waar niet al te veel tekst bij nodig is, zijn juist weer goed materiaal voor Instagram. Een inspirerende blog met tips om online te adverteren past weer prima bij bijvoorbeeld LinkedIn.

Goed nieuws

Ik weet uit ervaring hoe lastig het kan zijn om het juiste verhaal op het juiste moment via het juiste kanaal te laten vertellen door de juiste persoon. Hoe moeilijk het kan zijn om steeds weer de juiste onderwerpen te bedenken. Het goede nieuws is dat we inmiddels zo’n duizend blogs per maand schrijven en heel veel onderwerpen dus al hebben getackeld. Wij kunnen je helpen de juiste onderwerpen te zoeken die passen bij jouw buyer persona en jouw waardepropositie.

Nieuwsgierig?

Groei draait om het creëren van kansen. Dat kun je zelf doen, maar je kunt je ook door ons laten helpen. Onze unieke en bewezen methode zet je bedrijf op de kaart en houdt je op de radar van je doelgroep en potentiële klanten. Op deze manier ben je top of mind op het moment dat ze jouw product of dienst nodig hebben. Meer weten? Neem gerust contact met ons op. We leren je graag kennen.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.