Blog

Een blog levert geen leads op. Maar zonder bloggen geen leads

  • 23-11-2021
  • In: Blog
  • Door: Mariel Kroon

Een blog levert geen leads op. Waarom zou je dan in hemelsnaam gaan bloggen? Omdat blogs zorgen voor bewustzijn bij je doelgroep, zichtbaarheid van je bedrijf, naamsbekendheid en volgers. En uiteindelijk tot leads. Dus toch!

Schrijf je rot

Ik hoor het gemiddeld zo’n tien keer per week: ‘Ik krijg helemaal geen leads uit de blogs die we sturen. Wij schrijven ons rot, maar niemand belt ons na het lezen van een blog. Dat vind ik teleurstellend.’ Blogs zijn dus niet het middel om leads te genereren. Aan de andere kant…zonder bloggen is het genereren van leads een onmogelijke taak. Hoe zit dat precies?

Ruim twee derde meer leads

Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die bloggen maandelijks gemiddeld 67 procent meer leads genereren dan bedrijven die niet bloggen. Maar dat zijn wel bedrijven die consequent bloggen, elke week, elke twee weken. Als je maar zorgt dat er een bepaalde heartbeat van blogs ontstaat.

Drie stappen in de buyer’s journey

Onlangs schreef Mirthe al een blog over het besluitvormingsproces waar iedereen die iets koopt, doorheen gaat: de buyer’s journey. Of het nou om een colaatje gaat of om een duurzaam energiesysteem, het koopproces bestaat altijd uit dezelfde drie stappen: de bewustwordingsfase, de overwegingsfase en de besluitvormingsfase. In elk van die fases heeft je – potentiële – klant behoefte aan andere informatie. Geef ze die informatie! Leadgeneratie begint immers bij het koesteren van je prospects, schreven we al eerder in een blog. Maak ze blij met mooie content, in elke fase van dat koopproces. Zorg wel dat je aansluit bij de belevingswereld van je klant. Het gaat niet om wat jij wil vertellen, het gaat om wat hij of zij wil lezen. En vergeet vooral niet je blog te delen via een nieuwsbrief en er de juiste call to action aan te verbinden.

Op de radar van je klant

Jouw klant is niet op zoek naar jouw product of dienst. Hij heeft een probleem en daar ga jij hem de oplossing voor bieden. Zorg dus dat je altijd top of mind bent. Je maakt maar eens in de zoveel jaar een kans om je product aan hem te verkopen. Des te belangrijker om voortdurend op de radar te zijn van je buyer persona. Doe je dat niet heel gestructureerd, dan krijg je onherroepelijk te maken met het avocadomoment: te vroeg, te vroeg, te vroeg, te vroeg, te laat!

De ROI van je blogs? Return on content

Waar veel ondernemers de mist in gaan, is dat ze al na drie blogs verwachten dat de telefoon roodgloeiend staat. Zo werkt dat dus niet. Je hebt geen idee waar jouw potentiële buyer persona zich bevindt in de buyer’s journey. Dat betekent dat je gewoon altijd op zijn of haar radar moet zijn. Als iemand een probleem heeft, moet jij de eerste zijn die in zijn hoofd opborrelt. En geloof me: de kans dat dat na blog drie is, is verdomde klein. Maar als je volhoudt en die fijne heartbeat creëert, gaat het je uiteindelijk leads opleveren. Wedden?!

Aan de slag!

Wil jij ook aan de slag met goede content waarmee je je prospects kunt koesteren? Weet je niet waar je over moet praten of waar je moet beginnen? Download dan hier onze whitepaper ‘Help ik moet content maken!’. Deze whitepaper schreven we speciaal voor  ondernemers die ‘spot-on’ content willen maken voor hun doelgroep.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.