Blog

Een trip door de SEO evolutie

  • 23-04-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

De Google zoekmachine wordt volwassener en doeltreffender en rust eigenlijk op dezelfde pijlers als Darwins bekende evolutietheorie: variatie, selectie en erfelijkheid. Belangrijke wetenschap als jij jouw potentiële klanten wilt bereiken. Waar we eerder geen rekening hielden met de doelgroep en bedrijven zich alleen bekommerden om hun positie in de wereldberoemde zoekmachine, draaien de rollen gelukkig weer om. Een tripje door de SEO evolutie.

VIEZE SMAAK

Aan SEO zat een vieze smaak. Bedrijven verstopten zoveel mogelijk zoekwoorden in de achtergrond van hun website in de hoop bovenaan de eerste pagina van Google te verschijnen. Anderen kochten links in bij linkfarms om daarmee de pagerank van hun pagina’s te verhogen. Trucs die een tijdje werkten, maar geen toegevoegde waarde hadden voor de online zoeker. Immers werd hij eenmaal op de website helemaal niet aangesproken door een treffend verhaal.

NUANCEREN

Er kwamen updates en leading zoekmachine Google strafte bovengenoemde zaken af door de websites enorm te laten kelderen in de zoekresultaten. Om haar zoekers tevreden te houden besefte de zoekmachine dat het hoogwaardige verwijzingen moest bieden. Google keek daarom steeds nauwkeuriger naar het bezoekersgedrag: hoe lang blijven ze op jouw website, hoeveel pagina’s bezoeken ze en delen ze jouw artikelen op social media? Belangrijke pijlers, want hiervoor moet je jouw doelgroep wel iets interessants te melden hebben. Content werd king.

VERHALEN

Aanbeland in 2015 zijn we een aantal updates verder en worden de onderlinge verbanden tussen woorden, zinnen en pagina’s steeds belangrijker. Waar Google eerder geholpen was met één keyword omdat het de inhoud van de tekst niet kon lezen, ziet de slimme robot nu de relatie van bepaalde woorden in. Zoek je bijvoorbeeld op Academisch Ziekenhuis Amsterdam, dan weet de machine dat het informatie over het AMC moet bieden. Deze update betekent voor jou dat je zoekwoorden mag uitbreiden en samenvoegen. Bedenk hierbij goede synoniemen en richt iedere pagina dusdanig in dat het antwoord geeft op de vragen van jouw doelgroep. Dit komt de artikelen ten goede en biedt ook inhoudelijke relevantie voor jouw lezers waardoor ze een langere tijd op jouw website spenderen en Google je steeds beter gaat waarderen. Een win-win-win.

SEO EVOLUTIE

En Darwins theorie dan? Nou die gaat hier uitstekend op: maak voor iedere pagina een selectie van zoekwoorden, zorg voor variatie en denk aan de erfelijkheid van het oude Google: blijf per pagina focussen op dat ene thema, zoals je ook deed voor de update. Last but not least: houd de mens niet langer voor aap en plaats de doelgroep gewoon weer voorop!

Meer weten over SEO schrijven voor jouw doelgroep? Houd onze tips in de gaten.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.