Blog

Facebookcampagnes – pak jij al jouw kans?!

  • 23-06-2017
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Facebook is met 1,79 miljard actieve gebruikers het meest gebruikte social media platform ter wereld. In Nederland zijn maar liefst 9,5 miljoen mensen op Facebook actief. Facebook is niet alleen nuttig om vrienden up-to-date te houden, maar is ook voor bedrijven een zeer doeltreffend medium om klanten te bereiken. Jammer genoeg zijn veel te weinig bedrijven zich hiervan bewust! Daarom deze blog: pak jij al je kans op Facebook?!

Persoonlijk communiceren: targeting!

De ouderwetse manier van adverteren via tv en billboards kost veel geld maar levert weinig op. De enige manier van adverteren die gegarandeerd een goede investering is, is doelgericht adverteren: targeting. Je wilt weten wie je potentiële klanten zijn zodat je ze direct kunt bereiken. Via Facebook adverteren is zo effectief, omdat je zeer specifiek kunt aangeven wie je wilt bereiken met je advertentie. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op leeftijdsgroep, geslacht, en locatie en interesses. Dat laatste is het belangrijkste!

De klassieke fout…

Veel bedrijven maken graag direct gebruik van al deze targeting opties en specificeren exact wie hun doelgroep is – maar dat is een klassieke fout! Je kunt namelijk nooit zelf weten wie je doelgroep is, dus moet je geen veronderstellingen doen – want dat is precies waar het mis gaat. Facebookcampagnes vereisen een specifieke strategie. Zonder de juiste strategie te volgen, is je investering helaas niet zoveel waard. Sterker nog, zo’n 90% van de Facebook advertenties werken niet. Help, hoor ik je denken. Niet schrikken, wij weten precies wat wél werkt!

Laat Facebook het werk doen

Begin met de fundering, en bouw dan pas je huis. Hiermee bedoelen we dat je je advertentie eerst breed moet uitzetten en Facebook het werk moet laten doen. Ga dus niet allerlei selecties aanvinken, maar geef het platform de kans om data aan je terug te koppelen. Ga vervolgens pas op basis van die teruggekoppelde KPI’s je eerste selectie toepassen en je advertentie opnieuw uitsturen.
Op basis daarvan krijg je weer nieuwe data, en weet je weer een stuk beter wie op jouw advertentie reageert. Dit proces herhaal je tot je doelgroep compleet helder is. Als je bovenstaande niet doet en direct selecteert op leeftijdsgroep 15 tot 25 jaar, sluit je 55-plussers bij voorbaat uit – terwijl je helemaal niet weet of zij al dan niet in jouw product geïnteresseerd zijn! Het stap voor stap aanscherpen van je selectie is dus dé strategie om tot een optimale targeting te komen.

Alles draait om conversie

Ook belangrijk: alles draait om conversie, je daadwerkelijke verkopen dus. Dit is dan ook je belangrijkste KPI (key performance indicator), dus die data zijn essentieel. Veel bedrijven sturen vaak op een hoge CTR (click through rate), maar zonder conversie is een CTR natuurlijk weinig waard!

Split testen

Een andere must do is het voortdurend uitvoeren van split testen. Hiermee bedoel ik dat je altijd twee versies van een advertentie moet publiceren, omdat je door het vergelijken van de bijbehorende data kunt zien wat wel en niet werkt. Is de tekst of juist het beeld de factor die voor conversie zorgt? En als je het een en ander aanpast, wat gebeurt er dan? Dit proces moet je continu blijven uitvoeren, want alleen dan kun je je advertenties aanscherpen en je conversie verhogen. Maak echter niet de vergissing om teveel advertenties tegelijk uit te sturen. Want dan krijg je een data overload hierop terug en dat verlaagt de statistical relevance van die data.

Laat je helpen!

In deze blog heb ik een inkijkje gegeven in de ins & outs van een juiste marketingstrategie voor je Facebook campagnes. Maar hiermee zelf aan de slag gaan is een behoorlijke klus. Niet alleen is het uitvoeren van campagnes zeer tijdrovend, het is ook nog eens topsport om de ontwikkelingen bij te houden. Je hoeft maar een maand op vakantie te zijn, of er is alweer het nodige gewijzigd. Het loont daarom de moeite om een professionele partij in te schakelen.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.