Hoe zorg jij dat je continue op de hoogte blijft van het laatste nieuws? Of van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied of hobby? De kans is zeer groot dat je online jouw informatie verzamelt. Hier heb je uiteraard je favoriete websites voor, die je een overzicht geven van deze onderwerpen. Maar wat als je dit in één App zou kunnen bundelen! En niet elke keer naar de verschillende websites hoeft te gaan? Die App heet Flipboard.
Sinds een paar maanden ben ik ontzettend fan van Flipboard. Ik heb al mijn favoriete websites er aan gekoppeld, zoals NRC, het Parool, maar ook Marketingfacts, Dutch Cowboys en VT Wonen. Elke dag kijk ik hier welke nieuwe ontwikkelingen en nieuwsartikelen er per website worden vermeld. Daarnaast kan je ook je Social Media accounts hier aan koppelen. Het is niet alleen praktisch en zeer gebruiksvriendelijk, het ziet er ook zeer goed uit.

Hoe het werkt? Nou zo:

Stap 1: Allereerst download je hier de App (voor zowel Android als iPhone)
Stap 2: Open de App en maak je account aan.
Stap 3: Je kan nu bij ‘jouw flipboard’ per onderwerp: nieuws, marketing, financieel, design, fotografie, techniek, koken, natuur etc. een ‘abonnement’ nemen op jouw favoriete websites. De websites noemt Flipboard Magazines. Dit is gratis:-).

Stap 4: En nu komt het mooie van de App: het overzicht! Elke website zie je terug in het centrale overzicht. Het overzicht werkt dus ook als een echt flipboard. Met je vinger sla je de pagina om en ga je naar het vervolg van het overzicht van jouw magazines.

Stap 5: Selecteer vervolgens één van je magazines. Ook dit werkt als een echt flipboard. Elk nieuwsitem bestaat uit een beeld met een korte tekst. Dit is een intro, link of bijvoorbeeld een tweet. Wil je meer over het desbetreffende onderwerp weten, tik vervolgens op de foto en je komt bij de oorspronkelijke bron.

Maar…

Je kan ook zelf websites als ‘Magazines’ vanaf je desktop, laptop of tablet aan je Flipboard koppelen. Log je in, sleep de ‘Flip it’ knop naar je bladwijzerbalk, bovenaan in je browsermenu. De website is als ‘Magazine’ aan je Flipboard account gekoppeld. Deze wordt automatisch gesynchroniseerd naar je Flipboard op je telefoon.
Veel plezier!