Blog

Foutjes zijn leuk: Casado of Cansado

  • 20-07-2022
  • In: Blog
  • Door: Mirthe Cuperus

Ik was in Lissabon. 4 heerlijke weken. Remote werken. 

Uitzicht vanuit mijn keuken:

Ik woonde hier ooit 2 jaar dus ik ken de stad als mijn broekzak en ik spreek een aardig woordje Portugees. 

Dus ik stap elk gesprek met iets teveel zelfvertrouwen in. Mijn theorie is: het moeilijkste van het spreken van een andere taal is het doen. 

Zo zei ik tegen de uber chauffeur die een gesprek probeerde te beginnen: 

“Desculpe, não quero falar. Estou casado” 

– Sorry ik wil even niet praten, ik ben moe. 

Hij keek me nogal vreemd aan. Een praatje maken kan toch?

Want cansado en casado, dat ligt nogal dicht bij elkaar. Cansado betekent moe, casado betekent: getrouwd. 

Ik wil niet praten, want ik ben getrouwd. 

Ik werd nogal rood en probeerde het even uit te leggen, maar verviel toch in het Engels “TIRED, TIRED SORRY!!!”. 

We hebben samen hartelijk de rest van de route gelachen en ik kreeg nog een mooi lokaal restaurant aangeraden. 

Nou, denk je: “Schattig, maar wat heeft dit met mijn bedrijf te maken”.  

Ook jij gaat een keer een foutje maken in je marketing. Verkeerde tekst, spelfoutje, de verkeerde persoon mailen, verkeerde plaatje toevoegen. 

Ik heb het ook wel eens gedaan: foto van het Rijksmuseum bij een stukje over het Centraal Station. Ik heb er onder gezet: “Oeps ik woon pas net in Amsterdam”. Mensen vonden het hilarisch. Wat denk je? Tot op de dag van vandaag de best gelezen post van mijn oude facebook kanaal.

Of wat een van mijn favoriete nieuwsbrieven eens deed:

Zeker weten dat ik die bovenste nieuwsbrief geopend heb. 

Wat ik hiermee wil zeggen is: don’t sweat it. Je ene post gaat beter werken dan de andere. Je gaat een keer een foutje maken. Iemand gaat het met je oneens zijn. Iedereen maakt wel eens een spelfout. En soms lijkt iets goed, maar werkt het toch niet. 

De grootste fout die je kunt maken: niets doen omdat je bang bent om fouten te maken. 

Dus schrijf gewoon die blog. Maak die post. Plaats die foto van je team. En voor degene die het moeten horen: je website gaat nooit af zijn, dus begin gewoon aan die campagne. 

Soms is het niet perfect. Soms gaat er iets mis. Dat maakt je alleen maar menselijk. Of authentiek. 

Tchau,

Mirthe

PS. Meer weten over hoe je authentiek kunt zijn? Kijk dit filmpje van Barbara en Djoea. 

Of meld je aan voor de Masterclass Storytelling op 25 augustus.

PPS. Je mag me altijd mailen als je tips nodig hebt voor Lissabon. 

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.