Blog

Gmail Tabs: Wat kan je ermee en hoe werkt het?

 • 29-07-2013
 • In: Blog
 • Door: Olivier Janssen

Je hebt er misschien al over gehoord, of het zelf ervaren. Google heeft de Gmail inbox vernieuwd met Gmail Tabs. Kortgezegd houdt het in dat Google je e-mails in eerste instantie, zelf indeelt in vijf verschillende tabs (primair, sociaal, reclame, updates en forums). Persoonlijk heb ik liever niet dat een robot automatisch mijn mail behandelt, maar ik behoor daarmee waarschijnlijk tot de minderheid. In deze tip leg ik uit wat Gmail Tabs inhoudt en wat je ermee kan doen.

Hoe werkt Gmail Tabs?

Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Daarom hieronder de promoclip van Google (duur 1:11), die laat helder zien wat Google doet.

Welke tabs zijn er?

Je Gmail account wordt standaard ingericht met 3 tabs, namelijk;

 • Gmail Inbox Primary icon Primair (mails van vrienden en familie, en alle andere berichten die niet op andere tabbladen worden weergegeven)
 • Gmail Inbox Promotions icon Sociaal (mails van sociale netwerken, websites voor het delen van media, online datingservices, gamesplatforms en andere sociale website)
 • Gmail Inbox Social icon Reclame (mails met aanbiedingen en ander promotiemateriaal)

Je kan daarnaast nog 2 tabs toevoegen voor nog meer automatisme, namelijk;

 • Gmail Inbox Updates icon Updates (bevestigingen, ontvangstbewijzen, rekeningen en verklaringen)
 • Gmail Inbox Forums icon Forums (berichten van online groepen en forums en mailinlijsten)

Niet tevreden?

Google zet je automatisch om naar Gmail Tabs, maar dat betekent niet dat je er niet meer vanaf komt. Via de volgende stappen ga je terug naar de ‘ouderwetse’ inbox.

 • Klik in Gmail op de instellingen knop, rechtsbovenin.
 • Kies op ‘instellingen’
 • Ga naar het tabblad ‘Postvak IN’
 • Vink bij ‘Categoriën’ alles uit, behalve het verplichte ‘Primair’
 • Klik onderaan op de knop ‘Wijzigingen opslaan’ et voila!

Voor de (e-mail)marketeer

Er zijn helaas geen mogelijkheden om er, via een mail of link, voor te zorgen dat je contact eenvoudig de tabs aanpast. Wat wel een optie is, is het vragen je mails met een ster te beoordelen. Afzenders met een ster komen namelijk terecht in het primaire vak. Tip: mail al je @gmail.com adressen met informatie en de vraag of ze je een ster willen geven. Niet geschoten is altijd mis!

Wil je meer weten over Gmail Tabs? Ga naar de Help-pagina van Google via deze link. Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen. Succes!

Zie ook b2b marketing bureau

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.