Blog

Google +: 3 redenen om er mee aan de slag te gaan

  • 16-09-2013
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Google Plus is momenteel het op één na populairste sociale netwerk ter wereld. Ondanks de vele actieve gebruikers op platformen als Twitter, Linkedin en Facebook lijken we niet meer om dit product van Google heen te kunnen. Welke voordelen heeft een Google+ pagina? Hierbij de 3 redenen om er mee aan de slag te gaan.

1. Zoekmachine Optimalisatie oftewel je SEO

Google maakt gebruik van de +1 knop welke invloed heeft op je positie in de zoekmachine. De gedachte hierachter is dat als veel mensen jouw pagina aanbevelen, dat dit een goede indicatie is van de waarde van de website. Wanneer je actief bent op Google+

2. Rijkere zoekresultaten

Door meer informatie over jouw bedrijf te delen kun je je onderscheiden in Google’s (organische) zoekresultaten. Wanneer je jouw bedrijf intypt in de zoekmachine, zie je aan de rechterzijde mogelijk ook afbeeldingen, recensies, locatie en routebeschrijving.  Dit biedt de mogelijkheid om je te onderscheiden van je concurrenten en de lijntjes tot conversie te verkorten.

3. Relaties indelen

Met Google+ kan je de volgers indelen in verschillende profielen, waardoor je klanten heel gericht kunt benaderen. Zo kun je klanten bijvoorbeeld indelen als prospect of trouwe klant, en daarmee berichten afstemmen op basis van relevantie.

Bekijk ook eens de informatie pagina van Google+ voor Bedrijven. Succes! Wij zijn ook om en gaan er ‘as we speak’ ook mee aan de slag!

Bekijk hier ook de vijf tips om met behulp van google + je positie in google te verbeteren.

Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.