Blog

Google +: 3 redenen om er mee aan de slag te gaan

  • 16-09-2013
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Google Plus is momenteel het op één na populairste sociale netwerk ter wereld. Ondanks de vele actieve gebruikers op platformen als Twitter, Linkedin en Facebook lijken we niet meer om dit product van Google heen te kunnen. Welke voordelen heeft een Google+ pagina? Hierbij de 3 redenen om er mee aan de slag te gaan.

1. Zoekmachine Optimalisatie oftewel je SEO

Google maakt gebruik van de +1 knop welke invloed heeft op je positie in de zoekmachine. De gedachte hierachter is dat als veel mensen jouw pagina aanbevelen, dat dit een goede indicatie is van de waarde van de website. Wanneer je actief bent op Google+

2. Rijkere zoekresultaten

Door meer informatie over jouw bedrijf te delen kun je je onderscheiden in Google’s (organische) zoekresultaten. Wanneer je jouw bedrijf intypt in de zoekmachine, zie je aan de rechterzijde mogelijk ook afbeeldingen, recensies, locatie en routebeschrijving.  Dit biedt de mogelijkheid om je te onderscheiden van je concurrenten en de lijntjes tot conversie te verkorten.

3. Relaties indelen

Met Google+ kan je de volgers indelen in verschillende profielen, waardoor je klanten heel gericht kunt benaderen. Zo kun je klanten bijvoorbeeld indelen als prospect of trouwe klant, en daarmee berichten afstemmen op basis van relevantie.

Bekijk ook eens de informatie pagina van Google+ voor Bedrijven. Succes! Wij zijn ook om en gaan er ‘as we speak’ ook mee aan de slag!

Bekijk hier ook de vijf tips om met behulp van google + je positie in google te verbeteren.

Vind je deze tip leuk, waardevol of interessant? Geef een reactie of deel het met je volgers via de onderstaande knoppen. Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Help ik moet content maken!

Dat je content moet maken, is vandaag de dag een no brainer. Maar waar moet je beginnen? En wat moet je hemelsnaam vertellen? Vraag jij je dat ook af? Dan is dit whitepaper voor jou.

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.