Wist je dat jouw bedrijf waarschijnlijk al op Google+ zit? Vorig jaar mei heeft Google alle bedrijven in Google Maps gekoppeld aan Google+ onder de nieuwe naam Google Lokaal. Dit zorgt niet alleen voor een betere online vindbaarheid, maar ook extra ruimte voor tekst, foto’s en meer. Oftewel: laat deze kans niet schieten!

Waarom handig?

Online vindbaarheid draait zonder meer om die begeerde nummer 1 positie in Google, maar het is veelzijdiger dan je denkt. Google+ heeft bijvoorbeeld een geheel eigen zoekbalk. En wat dacht je van de mobiele versie van Google? Denk hierbij eens aan potentiële klanten die in de auto met hun smartphone even snel het telefoonnummer of het adres van je bedrijf Googlen. Uit een studie van Google en Ipsos OTX (bron) blijkt dat praktisch iedere smartphone gebruiker wel eens zoekt naar lokale bedrijven. Daarnaast benadert 77% van de gebruikers het bedrijf, na deze opgezocht te hebben. Voldoende reden op je zichtbaarheid ook in Google+ en de mobiele versie van Google te optimaliseren! Hierbij onze 5 handvaten om uit te blinken in Google Lokaal.

Checklist

To-do #1: Aanmelden Google Lokaal
Mocht je je nog niet hebben aangemeld, ga dan naar Google Lokaal om direct een pagina aan te maken.
To-do #2: Check je bedrijfsgegevens
Ga op je smartphone naar je browser en zoek jouw bedrijf op. Kloppen alle gegevens? Waar nodig kun je deze aanpassen op de webpagina van Google Lokaal.

To-do #3: Inspecteer je Google+ pagina.
Zoek in Google Maps naar jouw bedrijf en druk op meer informatie. Aanschouw jouw Google+ pagina!
To-do #4: Inloggen als beheerder
Als je bent ingelogd met het Gmail-account waarmee je ook de Google Lokaal pagina beheerd, zie je automatisch de volgende pop-up verschijnen. Druk op Deze pagina beheren om toegang tot het profiel te krijgen.

To-do #5: Afbeeldingen invoegen.
Volg deze 3 stappen om een logo en een omslagfoto in te voeren.
1. Druk rechtsbovenin op je profiel
2. Raak je profielfoto of omslagfoto aan om deze te wijzigen.
3. Sla je nieuwe foto op.
Naast deze 5 actiepunten kun je natuurlijk nog veel meer uit je Google+ pagina halen. Heb je suggesties of vragen, laat het ons weten! Lees ook eens onze tip waarom Google+ je online vindbaarheid vergroot.
Vind je deze tip leuk? Deel deze met jouw volgers via de knoppen hierboven!