Blog

‘Hallo. Waarom belt niemand mij?’

  • 10-12-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

‘Ik doe aan marketing, stuur een paar blogs per maand naar mijn database en hou mijn website bij. Ik stop er tijd en geld in, maar de telefoon gaat hier niet rinkelen. En daar baal ik van.’

Dit horen wij vaak van klanten. Allemaal ondernemers. Allemaal gedreven, ambitieus en toekomstgericht. Allemaal bezig met de continuïteit van hun bedrijf, ontwikkeling en groei. Allemaal de stap genomen om aan marketing te doen. En dus snap ik heel goed dat ze ervan balen wanneer de telefoon niet roodgloeiend staat nadat ze een paar artikelen gedeeld hebben met hun doelgroep.

Lucky Shot

De aanname dat iemand onmiddellijk jouw nummer draait op het moment dat hij online iets van je voorbij ziet komen, is onjuist. De realiteit is dat dit zelden gebeurt. Jammer natuurlijk, want dit zou het leven van ondernemers heerlijk rustig maken. Maar het is wel volkomen te verklaren. Iemand pakt alleen direct de telefoon als hij precies op dat moment jouw product of dienst nodig heeft. Met andere woorden: dat is een lucky shot.
En lucky shots heb je niet zo vaak in het leven.

Zorg voor je eigen ONE HUNDRED AND EIGHTY

Wat te doen?

Stap 1.

Je moet communiceren. Dus schrijf tweets, berichten, blogs, artikelen, whitepapers en E-books. En deel dit gedachtegoed met de wereld via je website en Social Media. Door dit regelmatig te doen kom je op de radar bij je doelgroep. Als ze je dan nodig hebben, denken ze aan jou en niet aan de concurrent (48% van de beslissers leest 2 tot 5 stukken content voordat ze tot koop overgaan. Een interessant gegeven).

Stap 2.

Mensen die je content lezen en op je website komen zijn hoe dan ook geïnteresseerd in je. Anders bezoeken ze niet je website en downloaden ze niet je e-book. En deze geïnteresseerden moet je ZELF actief benaderen. Zij hebben de eerste stap gezet, nu moet jij de tweede, de derde, de vierde en de vijfde zetten. Niet wachten tot je telefoon gaat, maar zelf de telefoon pakken. Niet wachten tot iemand denkt dat ‘ie je nodig heeft, maar iemand bewust maken van het feit dat jij misschien wel de oplossing hebt voor zijn of haar probleem. Niet wachten, maar doen!

Het is een schande!

Kan dit zomaar? Ja dit kan. Als je weet wie je blogs leest of je website bezoekt, dan kun je diegene actief benaderen. Een belletje, een uitnodiging, een kop koffie, het kan allemaal. Alleen zijn we vaak te bescheten om het daadwerkelijk te doen. Waarom in godsnaam? Misschien bied jij wel precies wat iemand nodig heeft en doe je hem een groot plezier met dat telefoontje. Als je het zo bekijkt is het eigenlijk schandalig dat je afwacht. Je onthoudt je potentiële klanten de kans op het oplossen van hun probleem.

Lang verhaal kort: pak de telefoon en start making some phone calls… . Vind je dit iets te kort door de bocht, lees dan Djoea’s blog ’11 creatieve manieren om je leads op te volgen’. Veel plezier.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.