Blog

Help! Waar moet ik over bloggen?

  • 03-03-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

“Help! Waar moet ik in hemelsnaam over bloggen?” Dit is ongeveer de eerste reactie die ik meestal te horen krijg wanneer ik met ondernemers spreek over de kracht van bloggen. Meestal aangevuld met “Zoveel hebben wij niet te melden.” en “Onze klanten zitten hier echt niet op te wachten hoor.”.

Maar wat nu als je wel iets te melden hebt? En wat nu als jouw klanten wel op je zitten te wachten? Ze zijn tenslotte niet voor niets klant bij je geworden, dus je wordt in ieder geval gezien als iemand die kan helpen.

Wat levert een blog op?

Stel je eens voor hoe gaaf het zou zijn als je jouw klanten niet meer hoeft te volgen, maar dat ze jou volgen. En niet alleen je klanten, maar ook je potentiële klanten.
Stel je voor dat jouw klanten je zien als een echte autoriteit in jouw vakgebied en dat ze zich graag door jou laten adviseren en helpen.
Stel je voor dat je niet ‘verkoperig’ aan de bak hoeft omdat klanten naar jou toe komen. Gewoon omdat ze daar zelf voor kiezen. Hoe gaaf zou je dat vinden?

Voor sommige ondernemers klinkt dit als een utopie. En om eerlijk te zijn kan ik dat best begrijpen. Zeker als je niet weet waarover je zou moeten bloggen. Laat ik je in ieder geval een beetje proberen gerust te stellen en je op weg te helpen door te zeggen dat je altijd veel meer te melden hebt dan je in eerste instantie zou denken.

Stel jezelf de juiste vragen.

Wanneer je jezelf letterlijk de vraag stelt “Waarover moet ik bloggen?”, is dat wellicht de verkeerde vraag. Tenzij je natuurlijk een hele lijst aan antwoorden hebt, maar gezien je (nog steeds) dit artikel leest neem ik aan dat je die lijst met antwoorden nog niet hebt.

In plaats van jezelf vragen waarover je moet bloggen kan het helpen om jezelf andere vragen te stellen. Deze vragen geven je genoeg inspiratie om te bloggen:

  • Waarmee heb ik mijn klanten geholpen? Welke vragen hadden zij en wat waren mijn antwoorden?
  • Wat inspireert mij? Wat drijft mij iedere dag opnieuw?
  • Welke ontwikkelingen spelen er in mijn vakgebied en zijn relevant voor mijn klanten?
  • Wat is mijn visie over de ontwikkelingen in mijn branche?
  • Waarom heb ik bepaalde keuzes gemaakt met mijn business?
  • Welke tips kan ik mijn klanten geven, waarmee ze direct aan de slag kunnen?
  • Welke klant kan ik interviewen en vragen naar zijn/haar ervaringen?

Voor je lezers kan het ook leuk zijn om ze een kijkje in de keuken te geven. Neem ze mee in je dag en je bedrijf. Laat ze beleven hoe het er bij jou aan toe gaat.
Deel je ervaringen en wees niet bang om ook je fouten te delen. Jouw business is niet alleen maar een groot succesverhaal. Je hebt ook fouten gemaakt, je bent namelijk mens. Het delen van je fouten maakt het voor je lezers gemakkelijker om zich met jou te verbinden.

Geef mensen een reden om aan je te denken.

Uiteindelijk ben je met ondernemen gestart omdat je er een succes van wilde maken. Een succesvolle business is wat iedere ondernemer nastreeft. En daarom is het belangrijk om jezelf en je business met mensen te verbinden. Het schrijven van content is (naast persoonlijk contact) misschien wel een van de beste manieren om met een groot publiek te verbinden. Dit is een manier om relaties met je contacten op te bouwen. En laat dat nu net het verschil maken tussen een succesvolle business en een failliete business. Het verschil tussen een contact en een contract is de ‘R’ van relatie.

Succes!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.