Blog

Het verdriet van een ongelezen blog

 • 11-04-2016
 • In: Blog
 • Door: Olivier Janssen

Storytelling & Content creation at Make Marketing Magic Aan de hand van een klantverhaal werd ik me weer eens pijnlijk bewust van het grote verdriet van ongelezen blogs. Er is hard aan gewerkt en toch heeft het niets opgeleverd. De analyse die we maakten was de volgende: De klant had een dramatische database en wilde, ondanks dat we ze echt op het hart gedrukt hadden dit niet te doen, alleen maar content schrijven over hoe fantastisch ze zijn. Als bokito’s op een rots. En dat is, in combinatie met een ongezonde database, dodelijk. Terwijl ik bezig was met deze klant realiseerde ik me dat ik deze les met jullie moest delen. Vandaar deze blog. Ik hoop dat je er iets aan hebt en…dat je er iets mee doet.

EEN CRAPPY DATABASE

Het succes van content (blogs, filmpjes, etc) die je deelt via o.a. email valt of staat met een gezonde database. Een gezonde database is een database waarin…

 1. mensen zitten die klant van je zijn
 2. mensen zitten die toestemming hebben gegeven om jouw blogs te ontvangen. Dat heet een opt-in
 3. geldige emailadressen zitten. Deze mogen dus niet verlopen zijn
 4. ‘verse’ contacten zitten. Wat wil zeggen dat je met de mensen die jou een opt-in hebben gegeven regelmatig online contact hebt, of ze hebben je het afgelopen jaar een opt-in gegeven

Als je deze vier punten niet kan afvinken heb je geen goede database, zo simpel is het. En het risico van z’on ongezonde database is dat je mailings automatisch stoppen en niemand je blog ziet. Maar een misschien nog wel groter probleem is dat mensen die geen ‘vers’ contact zijn – of überhaupt nooit een opt-in hebben gegeven – heel geïrriteerd kunnen reageren op ongewenste mail. En dat is gewoon reputatie schade voor je bedrijf. Om een lang verhaal kort te maken: leg je database langs bovenstaande 4 pijlers en wees streng.

EGO CONTENT

Naast een goede gezonde database heb je power content nodig. Content waar je doelgroep iets aan heeft, waar ze mee geholpen zijn, waar ze hun probleem mee op kunnen lossen. En dat zijn dus geen verhalen over hoe geweldig jezelf bent, hoe fantastisch je product is of hoe briljant je dienst. Power content gaat niet over je ego. Power content gaat over je doelgroep. Power content is een informatie boost waar zij mee geholpen zijn. Zij moeten door jouw verhalen worden gevoed, dan gaan ze je zien als een autoriteit en dat is wat je wilt. Power content is…

 1. Content die relevant is voor je doelgroep (dan moet je dus wel weten wie je doelgroep is en wat hun problemen zijn)
 2. Content die authentiek is
 3. Content die je op een verhalende manier vertelt (storytelling)
 4. Content die open, eerlijk en waarachtig is

WAT MOET JE DOEN?

 1. Zorg er in de eerste plaats voor dat je database echt goed is
 2. Weet wie je doelgroep is oftewel je buyerpersona, en onderzoek wat hun problemen zijn
 3. Begin met schrijven en experimenteer. Wat werkt wel en wat niet. Maar hou wel altijd voor ogen voor wie je schrijft en stop met Bokito-writing. Dat werkt in ieder geval niet
 4. Start vandaag er is geen reden om het langer uit te stellen
Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.