Hoe ga je met je concurrenten om?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief
mmm-hoe-ga-je-met-concurrenten-om2

Hoe ga je met je concurrenten om?

Djoea van Zanten

The guy that helps you sell more. Approved LinkedIn social selling coach. B2b Sales & Marketing expert

 
 

In welke branche onderneem jij? Hoeveel ondernemers binnen die branche leveren eenzelfde product of dienst? Zitten jullie in elkaars vaarwater, vissen jullie in dezelfde vijver? Als ondernemer wil je er continu voor zorgen dat je nummer één bent in het hoofd van je (potentiële) klant. Hoe je dat doet? Het antwoord op deze vraag is dichterbij dan je denkt.

 

Met je kop boven het maaiveld

 

Con-cur-ren-tie (de; v)
Mededinging, wedijver, m.n. in het bedrijfsleven

 

We kennen allemaal van de definitie van concurrentie zoals deze in de Dikke van Dale te vinden is. Welke ondernemer heeft er niet mee te maken: anderen die hetzelfde product of dezelfde dienst aanbieden bij dezelfde doelgroep. Hoe je je kunt onderscheiden is dan ook een vraag die altijd speelt. Veel bedrijven zoeken het antwoord op het niveau van hun product of dienst. Dit werkt echter lang niet voor iedereen.

 

Concurrentie is ouderwets

Stel, je levert diensten binnen de accountancy of IT, dan wordt het al gauw lastiger om op basis van je diensten onderscheidend te zijn. Immers, iedereen krijgt met dezelfde administratie, bonnetjes of systeembeheer te maken. Vaak vergeten ondernemers de belangrijkste onderscheidende factor: zichzelf (en hun team). Jullie verhaal, jullie visie, jullie mening, jullie kennis, de manier waarop jullie met klanten omgaan en de energie die jullie overbrengen: dáárin zit jullie onderscheidend vermogen. Wanneer je die dingen in je communicatie en marketinguitingen weet te vangen, dan verbinden mensen zich op gevoelsniveau aan je onderneming. En dat levert sooner or later iets op!

 

Zolang je uitgaat van je eigen kracht, persoonlijkheid en verhaal bestaat er geen concurrentie. Er is namelijk maar één jij. Zorg dat mensen dus met jou willen samenwerken.

 

Wil je weten hoe je dat verhaal op papier krijgt? Schrijf je dan hier in voor onze masterclass storytelling van Barbara!

 

 

 
 

Feel the magic. How to brand your business in 20 min

 

 
 

 

Plan een call in

 

 

Meer B2B klanten?
Check ons Whitepaper!

Bezoek onze gratis workshops!

Praktische tips in jouw
tijdlijn? Volg ons!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op