Blog

Hoe houd je bezoekers langer op jouw website?

  • 08-12-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Je wilt dat bezoekers zo lang mogelijk op je website blijven. Dit bereik je door zo relevant mogelijk te zijn. Maar wat betekent dat en waarom is het zo belangrijk? Je bent optimaal relevant wanneer je bezoekers ervaren dat je ze begrijpt. Er ontstaat dan een verbinding die in de loop der tijd kan gaan opleveren.

Dit zijn tien tips waarmee je bezoekers zo lang mogelijk op je website kunt houden:

1. Wees relevant

Maak unieke content – in de vorm van filmpjes, blogs, white papers, enzovoort – die alleen op jouw website te vinden is. Met deze content laat je zien dat je een autoriteit bent binnen jouw vakgebied én dat je de wereld van je doelgroep begrijpt. Wat speelt er binnen jouw vakgebied waarmee je jouw doelgroep kunt helpen? Informeer hen hierover op een inspirerende manier.

2. Zorg voor een heldere structuur

Neem je bezoeker aan de hand met behulp van handige links in de tekst. Alles op je website moet op een logische manier met elkaar verbonden zijn. Zo zorg je er namelijk voor dat bezoekers gemakkelijk van artikel naar artikel gaan en uiteindelijk terecht komen bij datgene wat voor hen interessant is.

3. Geef gratis kennis weg

Zorg dat je je kennis deelt en dus verspreid door middel van downloads. Zo kun je bijvoorbeeld een white paper aanbieden wat men gratis kan downloaden. Als een bezoeker interesse heeft, neemt diegene automatisch de tijd om het downloadformulier in te vullen. Ook op deze manier houdt je bezoekers langer op je website.

4. Speel met verschillende media

Vang je content niet alleen in geschreven tekst maar ook in afbeeldingen, infographics en video’s. Dit houdt de aandacht van de bezoeker langer vast. Hiermee hoef je bovendien zelf geen ellenlang verhaal te schrijven maar kun je je korte boodschap verdiepen met een video.

5. Zorg voor een snelle laadtijd

Als het lang duurt voordat een pagina geladen is, haken bezoekers snel af. Controleer daarom doorlopend of de afbeeldingen en video’s de laadtijd van je website niet negatief beïnvloeden. Via Google kun je de speedtest uitvoeren.

6. Maak je website responsive

Zorg ervoor dat het design van je website geschikt is om op alle mogelijke devices te bekijken. Dat betekent dat jouw website goed reageert op zowel laptops, tablets als mobiele telefoons. Dit is tevens een belangrijk onderdeel van de SEO van je website.

7. Zorg voor een aantrekkelijk design

Het ontwerp van je website moet intuïtief, professioneel en betrouwbaar zijn. Houdt er rekening mee dat men linksboven begint met lezen en altijd rechtsonder eindigt. Geef je bezoekers een waanzinnige ervaring en vergroot de kans dat ze nog een keer terugkomen.

8. Wees helder

Nieuwe bezoekers moeten binnen drie seconden zien wat je doet. Dat klinkt voor de hand liggend, maar er dient goed over nagedacht te worden. Kun jij kort en krachtig een sterk verhaal over je onderneming neerzetten? Als ondernemer zit je zelf diep in de materie. Het is daarom aan te raden om anderen eens te vragen om je uit te leggen wat je doet.

9. Zorg dat je leesbaar bent

Voorkom te kleine lekkers en moeilijk leesbare lettertypes. Let ook op de kleurcombinaties. Hoe beter leesbaar de content, hoe langer bezoekers blijven hangen. Er zijn voortaan veel goede templates beschikbaar die op ieder device goed leesbaar zijn. Maak het jezelf gemakkelijk!

10. Plaats je hoofdboodschap boven de vouwlijn

Je hoofdboodschap moet altijd zichtbaar zijn zonder dat je bezoeker hoeft te scrollen. Het is een gemiste kans als je niet meteen bovenaan de pagina vertelt waar het over gaat.

En hoe weet je dan of je op de goede weg zit? Bovenstaande punten zijn allemaal meetbaar. In Google Analytics kun je zien hoeveel tijd bezoekers op de verschillende pagina’s doorbrengen. Aan de hand van die informatie kun je bijsturen. Zo wordt je na verloop van tijd steeds relevanter en heb je met ieder bezoek op je website meer kans op fans!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.