Blog

Hoe maak ik de weg vrij op LinkedIn om met prospects in contact te komen?

  • 05-02-2020
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Vroeger waren marketing en sales veel meer twee gescheiden vakgebieden dan vandaag de dag. Tegenwoordig vloeien de twee disciplines steeds meer in elkaar over, zeker op een platform als LinkedIn. De impact van marketing – hoe positioneer je bedrijf en jezelf en waar communiceer je over – op het salesproces wordt steeds groter. De tijden van cold calls waarin je maar moet hopen dat je pitch goed genoeg is om de interesse van degene aan de andere kant van de lijn te wekken, zijn wel een beetje over. Dat kun je natuurlijk nog steeds doen, maar onderschat de kracht van LinkedIn niet. In deze blog vertelt Djoea hoe je op LinkedIn de weg vrijmaakt om een relatie met je doelgroep op te bouwen.

1. Ben je bewust van het belang van branding

Mensen verwachten tegenwoordig als ze je profiel op LinkedIn bekijken, dat daar iets te vinden is. Zorg dat je als een serieuze partij wordt gezien. Dat betekent dat je je veel meer bewust moet zijn van het feit dat je, niet alleen als bedrijf maar ook als individu, veel meer aan branding moet doen. Mensen moeten in een oogslag snappen wie je bent en wat je doet.

2. Treed in contact met je doelgroep

Wil je via LinkedIn in contact komen met je doelgroep, betekent dat natuurlijk dat je heel goed moet weten wie je doelgroep is en welke mensen daarbij horen. Heb je door de overvloed aan informatie en keuzes het idee dat je zoekt naar een naald in de LinkedIn-hooiberg? Niet nodig. Met ‘Boolean Search’ krijg je heel gerichte zoekresultaten en zie je ineens allerlei naalden in die hooiberg. Nu kun je connecten met mensen op LinkedIn, je kunt ze volgen of je kunt hun bedrijfspagina’s volgen. Volg vooral ook #hashtags waarover je doelgroep communiceert. Zo leer je bedrijven, mensen, branches en markten beter kennen.

3. Zoek de juiste snaar

Nu je je doelgroep in beeld hebt, moet je gaan communiceren over dingen die je doelgroep bezighouden. Mensen praten graag met een expert, dus zorg dat je jezelf ook als expert neerzet. Tegelijkertijd moet je niet vergeten dat je met mensen van vlees en bloed te maken hebt, ook als is je doelgroep een zakelijke. En mensen – ook ondernemers – houden van mensen. Hoe meer ziel er in je communicatie zit, hoe groter de kans dat je potentiële klanten weleens met je willen praten. En vergeet ook niet eens posts van prospects te liken of eens een reactie te plaatsen.

4. Wees consequent

Zorg dat je consequent bent in je communicatie. Of je een keer per dag of een keer per week communiceert, maakt niet zoveel uit, maar zorg voor een ritme dat je vast kunt houden. Zorg ook dat je consequent bent in je tone of voice en het soort onderwerpen waar je over praat.

5. Wees consistent

Consistentie is natuurlijk net zo belangrijk. Zorg dat datgene waar je over communiceert op een of andere manier logisch met elkaar samenhangt. Maar zorg ook dat de uitstraling van je bedrijfspagina consistent is met de uitstraling van je persoonlijke profiel en – bij voorkeur – ook met dat van je medewerkers.

Tweerichtingsverkeer

Door met deze tips aan de slag te gaan, creëer je tweerichtingsverkeer op LinkedIn. Je wilt klanten aantrekken, maar moet ze zelf ook opzoeken. Dat doe je door jezelf neer te zetten met een goed en duidelijk profiel, in de gaten te houden wat er in de markt gebeurt door de juiste mensen en #hashtags te volgen en consequent en consistent te communiceren. Daardoor sla je de eerste brug zonder dat je nog heel actief met elkaar in contact bent. Nu is het tijd om echt relaties op te gaan bouwen. Hoe je dat doet, vertel ik je in deze blog.

Geïnspireerd?

Wil je meer weten over hoe je LinkedIn actief en intensief in kunt zetten in je verkoopprocessen? Schrijf je dan in voor onze eerstvolgende masterclass ‘Effectieve Social B2B Marketing & Sales Strategie Masterclass‘.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.