Blog

Ik wil een sonos in de berging

  • 29-09-2022
  • In: Blog
  • Door: Mirthe Cuperus

Ik heb het al wel eens eerder verteld: ik hou van technische snufjes. Slimme verlichting, goede muziekinstallaties, zelfreinigende stofzuigrobots. Dat werk.

Ik kan uren bezig zijn met verschillende lichtprofielen instellen in mijn huis:

  • warm en gedimd: gezellig eten
  • fel en wit: zoeklicht

Dit soort dingen lopen alleen wel vrij snel uit de hand bij mij. Zo zat ik laatst na te denken over een sonos en smartlight voor in de berging.

Voor in de berging.

Daar waar mijn wielrenfiets en wasmachine (en okee, ook de kleren die nog naar de kringloop moeten) wonen.

Dat is een beetje overdreven.

Vond ik zelf ook hoor!

Maar ik hoor het ook vaak van ondernemers.

Ook op het gebied van marketing zijn namelijk duizenden snufjes. Ik noem even wat dure woorden: Marketing Intelligence, Virtual Reality Content, Blockchain Based Marketing.

Heel vet. Ik lees er graag over.

Maar als ondernemer kan ik me voorstellen dat je af en toe het gevoel hebt dat je hier ook iets mee zou moeten. Alsof je een beetje achterloopt als je nog gewoon wat content maakt voor social, en een keer op een evenement staat.

Laat me je helpen: de realiteit is dat veel van deze dingen voor jou het equivalent van een sonos in de berging zijn. Heel tof als je het leuk vindt, maar niet nodig. En wel kostbaar.

Er zijn ook dingen die wat meer in het grijze gebied zitten.

Marketing Automation is zo’n onderwerp waar iedereen het over heeft maar eigenlijk niemand precies weet wat het is. En of ze er iets mee moeten.

Daarom maakte ik deze one pager: “Moet ik iets met Marketing Automation”. Hierin bespreek ik:

  1. Wat het is
  2. Waar je het voor kunt gebruiken
  3. Een checklist voor wie het wel iets is en wie er nog niet aan toe is.

Dan hoef je dat niet zelf op te zoeken!

Cheers,

Mirthe

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.