Blog

Is jouw B2B website een visitekaartje?

  • 08-08-2018
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

“Een website is het digitale visitekaartje van jouw bedrijf.” Het is nog steeds een van de populairste analogieën die je van website ontwikkelaars kan verwachten. En dat is niet gek; Het klinkt immers heerlijk simpel (en goedkoop). Maar levert dit “visitekaartje” jou ook de leads op die je nodig hebt om jouw groeidoelstellingen te halen?

Websites bouwen anno 2018

Het bouwen van websites is in de afgelopen 10 jaar steeds goedkoper geworden. De vereenvoudigde techniek en een wildgroei aan tooling zette de afgelopen jaren een Race to the Bottom in gang. Enthousiaste freelancers, gewapend met strakke templates, trappen nu voor een paar honderd euro de ene na de andere bedrijfspagina uit de grond. Een mooie afbeelding, een opsomming van jouw diensten, wat foto’s van het team en een nietszeggende CTA boven een slecht functionerend contactformulier; Je kent ze wel. En misschien heb je er zelf wel één!

“Als je iets vaak genoeg roept, ga je het vanzelf geloven”
Dit is precies wat er naar mijn idee is gebeurd; Men is gaan geloven dat websites gezien moeten worden als visitekaartjes. Maar wat is een visitekaartje eigenlijk? En waar past het in de klantreis?

Een visitekaartje wat doe je ermee?

An sich, is een visitekaartje niks meer dan een stuk papier bedrukt met zeer beperkte data. Een goed design maakt ‘m herkenbaar in de berg waar ‘ie binnen afzienbare tijd in belandt. Maar of iemand bereid is ‘m uit die berg op te graven is volledig afhankelijk van de context waarin hij of zij ‘m heeft ontvangen; Een leuke klik met degene wiens naam erop gedrukt staat, of interesse in het product dat deze persoon pitchte.

Maar wat doe jij met visitekaartjes die je op straat vindt? Gooi je ze weg? Of raap je ze überhaupt niet eens op? Dit is precies wat er met “visitekaart-websites” gebeurt; Ze converteren enkel naar een gemiste kans.

Sales-machine

Nu we hebben besproken waarom B2B websites meer dan digitale visitekaartjes behoren te zijn, is het tijd voor een nieuwe definitie. Een definitie waar je in wil investeren, die je continue wil blijven voeden en die altijd jouw aandacht verdient. Een definitie die jouw organisatie helpt groeien.

Dat is wat jouw website kan zijn; Een onvermoeibare sales-machine. Een plek waar klanten ontdekken wie je bent, hoe je hun problemen op kan lossen en waarom juist jij hier bij uitstek voor geschikt bent. Een plek die vertrouwen afdwingt, enthousiasme oproept en wildvreemden converteert naar waardevolle relaties.

Of het ooit zover komt? Dat beslis jij, met één simpele vraag. Is het tijd voor de zoveelste facelift, of wapen jij jouw website met dezelfde kennis en kunde waarmee jouw beste verkopers de weg op gaan?

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.