Blog

Is jouw interne marketing op peil?

  • 09-11-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Met radarmarketing zorg je ervoor dat je op de radar bent bij je doelgroep. Je wilt immers dat je (potentiële) klanten weten dat je bestaat en aan jou denken op het moment dat ze je nodig hebben. Goede marketing vraag een investering in geld én tijd. Je wilt dus zo effectief mogelijk te werk gaan.
Voor een zo groot mogelijk bereik, is het slim je medewerkers bij je marketing te betrekken. Maar… hoe pak je dat aan?

Waarom is dat zo belangrijk?

Wij merken dat veel ondernemers de content zelf wel met hun doelgroep delen, maar dit niet aan hun medewerkers vragen. En dat is jammer, want ieder van je medewerkers heeft een uniek netwerk. Je zult versteld staan van het verschil dat je maakt wanneer de content binnen die verschillende netwerken wordt verspreid. Op het moment dat je boodschap, de content die je de wereld instuurt, ook door je medewerkers op social media gedeeld wordt, dan vergroot je, je bereik aanzienlijk.

Hoe krijg je, je medewerkers mee?

Zorg er allereerst voor dat je interne marketing op peil is. Zorg dat je medewerkers het verhaal kennen. Waar wil je naartoe? Wat zijn je drijfveren? Deel dit met ze, vertel hierover, inspireer ze met je verhaal, fascineer ze met waar je vandaan komt. Vraag hen andersom ook naar hun beweegredenen, naar hun kennis en brainstorm met ze over leuke onderwerpen. Houdt hen vervolgens ook continu op de hoogte van de resultaten die dit oplevert. Hoe vaak wordt jullie content bijvoorbeeld bekeken en gedeeld? Zo creëer je op den duur een cultuur mensen het leuk en normaal vinden om dingen te delen op social media en waar je het niet verplicht hoeft te stellen.

Soms werkt het niet, waar ligt het dan aan?

Als je merkt dat het intern niet wordt opgepikt en dat er niet of nauwelijks wordt gedeeld, ga er dan over in gesprek. Is er geen tijd? Begrijpt men de boodschap niet? Vindt men de content niet goed? En hoe komt dit? Sommige medewerkers zijn echter überhaupt niet actief op social media of begrijpen simpelweg niet goed hoe het werkt. Bied hen hulp. Er zijn altijd medewerkers die er bewust voor kiezen om niets werkgerelateerds te delen op social media. Dit kun je opvangen door hen bijvoorbeeld te vragen om een link naar een blog of evenement in hun handtekening te plaatsen.

Vergeet dus niet om tijd te investeren in je interne marketing. Het in het leven roepen van een social media cultuur kost tijd. Wees inspirerend, behulpzaam en geduldig. Je zult zien dat het op den duur gaat opleveren. Wanneer begin jij?

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.