Met radarmarketing zorg je ervoor dat je op de radar bent bij je doelgroep. Je wilt immers dat je (potentiële) klanten weten dat je bestaat en aan jou denken op het moment dat ze je nodig hebben. Goede marketing vraag een investering in geld én tijd. Je wilt dus zo effectief mogelijk te werk gaan.
Voor een zo groot mogelijk bereik, is het slim je medewerkers bij je marketing te betrekken. Maar… hoe pak je dat aan?

Waarom is dat zo belangrijk?

Wij merken dat veel ondernemers de content zelf wel met hun doelgroep delen, maar dit niet aan hun medewerkers vragen. En dat is jammer, want ieder van je medewerkers heeft een uniek netwerk. Je zult versteld staan van het verschil dat je maakt wanneer de content binnen die verschillende netwerken wordt verspreid. Op het moment dat je boodschap, de content die je de wereld instuurt, ook door je medewerkers op social media gedeeld wordt, dan vergroot je, je bereik aanzienlijk.

Hoe krijg je, je medewerkers mee?

Zorg er allereerst voor dat je interne marketing op peil is. Zorg dat je medewerkers het verhaal kennen. Waar wil je naartoe? Wat zijn je drijfveren? Deel dit met ze, vertel hierover, inspireer ze met je verhaal, fascineer ze met waar je vandaan komt. Vraag hen andersom ook naar hun beweegredenen, naar hun kennis en brainstorm met ze over leuke onderwerpen. Houdt hen vervolgens ook continu op de hoogte van de resultaten die dit oplevert. Hoe vaak wordt jullie content bijvoorbeeld bekeken en gedeeld? Zo creëer je op den duur een cultuur mensen het leuk en normaal vinden om dingen te delen op social media en waar je het niet verplicht hoeft te stellen.

Soms werkt het niet, waar ligt het dan aan?

Als je merkt dat het intern niet wordt opgepikt en dat er niet of nauwelijks wordt gedeeld, ga er dan over in gesprek. Is er geen tijd? Begrijpt men de boodschap niet? Vindt men de content niet goed? En hoe komt dit? Sommige medewerkers zijn echter überhaupt niet actief op social media of begrijpen simpelweg niet goed hoe het werkt. Bied hen hulp. Er zijn altijd medewerkers die er bewust voor kiezen om niets werkgerelateerds te delen op social media. Dit kun je opvangen door hen bijvoorbeeld te vragen om een link naar een blog of evenement in hun handtekening te plaatsen.

Vergeet dus niet om tijd te investeren in je interne marketing. Het in het leven roepen van een social media cultuur kost tijd. Wees inspirerend, behulpzaam en geduldig. Je zult zien dat het op den duur gaat opleveren. Wanneer begin jij?