Blog

Je online profileren? Overweeg eens een podcast!

  • 05-10-2022
  • In: Blog
  • Door: Lisa

Lisa Jansen is niet alleen Customer Success Manager bij Make Marketing Magic, ze is zelf ook ondernemer. In haar podcast BLOOT. vraagt ze, samen met podcastpartner Myrthe, haar gasten de kleren van het lijf en onderzoekt ze hoe onbevreesd ze zichzelf durft te zijn. Wat brengt dit haar, als mens en als Customer Success Manager, en wat kunnen ondernemers van haar leren? Ze vertelt het in deze blog.

Herkenning

Myrthe en ik hebben best iets meegemaakt in het verleden. Depressies, angsten, het zijn dingen waar maar weinig mensen makkelijk over praten. Wij deden dat wel, en daar kregen we prachtige reacties op. Mensen vonden het fijn dat we zo open waren over deze onderwerpen en herkenden zich erin, hadden vaak voor het eerst het gevoel dat ze niet alleen waren. Dat maakte dat wij op een goede dag dachten: laten we een podcast beginnen. Nu is een podcast meer dan gewoon gaan zitten en gaan praten. Je moet je goed voorbereiden, weten wat voor verhaal je wilt vertellen, je socialmediakanalen bijhouden, de juiste gasten uitnodigen. We begonnen klein, met onze podcast BLOOT., maar hebben inmiddels al een rebranding doorgevoerd en zijn – ook zakelijk gezien – inmiddels een stuk volwassener.

De voordelen van een podcast

Onze podcast is niet – in eerste instantie – bedoeld voor ondernemers, hoewel natuurlijk ook ondernemers kunnen worstelen met hun gevoelens. Maar een podcast als medium is wel heel waardevol voor ondernemers. Natuurlijk kun je je verhaal doen op LinkedIn, Facebook, Insta, you name it. Maar dat is allemaal heel vluchtig en je kunt er ook vaak maar een beperkt aantal woorden kwijt. Een podcast is een mooie aanvulling: je kunt veel meer de diepte ingaan, een expertrol aannemen en collega’s uit de branche interviewen. Dat is in het begin heel spannend, maar het went, weet ik inmiddels uit ervaring.

Verbinding

Wij zijn twee vriendinnen die praten over taboeonderwerpen. We praten over depressies en angsten, maar ook bijvoorbeeld over kwetsbaarheid op de werkvloer, over relaties en vriendschappen, onderwerpen waar iedereen mee te maken heeft. Als ik in mijn rol als Customer Success Manager bij Make Marketing Magic met klanten praat over mijn podcast, schept dat gelijk een stukje verbinding. Het feit dat ik heel open ben, maakt het voor de persoon aan de andere kant van de tafel, de telefoon, de Teams-meeting of Google Meet veel makkelijker om zich ook open te stellen.

De kracht van authenticiteit

Natuurlijk heb ik in mijn hoedanigheid als Customer Success Manager een professionele relatie met onze klanten, maar laten we eerlijk zijn: we zijn allemaal mensen, ook in B2B, en je persoonlijkheid maakt het verschil. Barbara schreef al eerder een blog over de kracht van authenticiteit. Je kwetsbaar durven opstellen hoort daarbij. Dat wil niet zeggen dat je per se moet praten over moeilijke onderwerpen, het zit ‘m ook in nieuwsgierig zijn, in interesse tonen in de persoon aan andere kant, in zeggen dat je iets niet weet.

Booming business

Podcasts zijn booming business. Veel ondernemers luisteren al podcasts, waarom niet zelf ook een podcast beginnen? Ook onze collega Djoea ziet de waarde van podcasts, hij maakt podcasts voor Make Marketing Magic, waarin hij spreekt met ondernemers of met collega’s, bijvoorbeeld met Barbara over de balans tussen autoriteit en authenticiteit of met Tom over hoe je bovenaan in Google komt met een laag budget. Wil je eens sparren over de wereld van podcasts? Neem dan gerust contact op met Djoea of met mij. Wil je een keer als gast verschijnen in de podcast van Make Marketing Magic, laat het ons dan ook gerust weten.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.