Blog

Kan je marketing gebruiken om talent te vinden?

  • 31-08-2022
  • In: Blog
  • Door: Mirthe Cuperus

“The war on talent has begun”

Het zou het begin kunnen zijn van mijn nieuwe fantasy boek, maar het is de realiteit waar we nu in leven. 

Het maakt eigenlijk niet uit in welke branche je werkt: vind maar eens nieuwe mensen om je team mee aan te vullen. Van loodgieters tot IT’ers – de vraag is groot, het aanbod is klein.

Daarom hebben we de afgelopen tijd veel vragen gekregen over hoe marketing daarbij kan helpen. En dat is best een moeilijke vraag. Want hoewel we zeker weten dat marketing kan helpen, is het ook niet de heilige graal. En daar zijn we graag eerlijk over.

Maar we weten wel dat bepaalde dingen zeker helpen.

Let’s go:

• Branding & leiderschap

Talent wil werken op een plek waar ze kunnen leren en groeien. Waar ze zich thuisvoelen. En een plek die het beste is in de markt. Goede salarissen en secundaire voorwaarden zijn niet langer onderscheidend. Het gaat om de mensen, om de missie en om de kansen in de toekomst. 

Door content te maken waaruit blijkt dat je weet waar je het over hebt, kun je mensen aan je binden. Je over ons verhaal moet helder zijn, je tofste klanten moeten op je website staan en je visie moet overal doorschemeren. Je blogs moeten uitstralen dat jij een leider bent in je markt, en het liefst ook nog persoonlijkheid en humor hebben.

Heb je dit staan? Dan kunnen mensen heel goed bepalen of ze daarin passen. 

• Bereik

Je wilt niet het best bewaarde geheim van Nederland zijn, toch? Want dan kunnen kandidaten je niet vinden. Daarom is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Op alle kanalen. 

Het is dus ook belangrijk om meer mensen te bereiken dan je bestaande klanten, je achternicht en je buurman. 

Dit kun je organisch doen, door je tante en buurman je vacatures en blogs te laten delen. Maar je kunt ook het lot een beetje helpen. Voer campagne op je Werken Bij-website, promoot je vacatures onder bekenden en onbekenden, bijvoorbeeld door hem te boosten.

• Je vacature

Hoe jij iemand omschrijft, is misschien niet hoe iemand zichzelf omschrijft. Daarom is het – juist bij een vacature – extreem belangrijk dat je je inleeft in je potentiële nieuwe werknemer. 

Wat voor soort functietitels zou hij of zij kunnen zoeken? Focussen ze zich meer op cultuur en team, of meer op de werkzaamheden? 

Dit is slechts een greep uit de dingen die je kunt doen. 

Of je gebruikt natuurlijk LinkedIn. Een ideaal platform om zowel talent als klanten te vinden. 

En je bent welkom bij onze masterclass Social Selling met LinkedIn, waarin je stap voor stap leert hoe je LinkedIn voor je laat werken en concreet resultaat bereikt. 

Schrijf je in.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.