Blog

Klanten vinden met LinkedIn

 • 08-03-2016
 • In: Blog
 • Door: Olivier Janssen

The guy that helps you sell more Dat je via LinkedIn kan zoeken naar mensen en bedrijven is voor de meeste mensen bekend. Dat je gebruik kan maken van trefwoorden bij het zoeken is nog niet voor iedereen bekend. En dat je vervolgens zeer specifiek kan zoeken naar (potentiële) klanten en volledig automatisch op de hoogte kan blijven, weet maar een klein aantal gebruikers. Stop met zoeken naar een speld in de hooiberg en start met het vinden van je nieuwe klanten. Het voordeel van LinkedIn is dat vrijwel iedere professional hier te vinden is. Je kunt deze mensen vinden door gebruik te maken van de zoekfunctie van LinkedIn. Echter is de kans dat je duizenden tot tienduizenden resultaten krijgt zeer groot. En laten we eerlijk zijn… een lijst van duizenden mensen is geen lijst waar je iets mee wilt of kunt. Dus hoe maak je die lijst nu specifiek en overzichtelijk? Het antwoord is simpel. Maak je zoekopdracht heel specifiek. Hoe? Dat leg ik je hier uit.

Stap 1: Geavanceerd zoeken

Om te starten ga je naar ‘Geavanceerd zoeken’. Dat doe je door op ‘Geavanceerd’ te klikken naast de zoekbalk boven in beeld. LinkedIn opent nu een uitgebreid zoekvenster. Je zult merken dat je hier op ‘Trefwoorden’ (keywords) kan zoeken en dat LinkedIn een aantal extra filters heeft toegevoegd. Sommige filters zijn gratis en anderen kun je alleen gebruiken met een pro-account.

Stap 2: Trefwoorden

Om een zeer specifieke zoekopdracht in te voeren maak je gebruik van het venster ‘Trefwoorden’. Hier kan je een zeer uitgebreide en specifieke zoekopdracht invoeren die precies aansluit op de resultaten die je zoekt.

Voorbeeld

Laten we zeggen dat je op zoek bent naar ondernemers in de HRM advies business. Dit betekent dat je op zoek bent naar 3 verschillende onderwerpen in een profiel:

 1. Ondernemer
 2. HRM
 3. Advies

Stap 3: Booleans

We gaan de zoekopdracht per onderdeel opknippen. Dat doen we met behulp van Booleans. Booleans zijn hulpmiddelen die je hierbij kunt gebruiken.. Voorbeelden van Booleans zijn:

 1. Zet je zoekwoorden tussen: “ ” om een exacte woordcombinatie te maken.
 2. Gebruik: OR om zoekwoord A of B te vinden
 3. Gebruik: ( ) om combinaties te maken.

Dus om ondernemers in de HRM advies business te vinden ga je eerst op zoek naar alle mogelijke benamingen voor het woord: ‘ondernemer’, daarna ‘HRM’ en daarna ‘Advies’. Dat gaat als volgt.

Stap 4: Maak je zoekopdracht compleet

Ga naar het venster ‘Trefwoorden’ en start je zoekopdracht me alle mogelijke trefwoorden die aan ‘ondernemer’ refereren:

 • (Ondernemers OR eigenaar OR oprichter OR founder OR partner OR directeur)

Nu nog niet op ‘zoeken’ klikken. Eerst verder lezen. Vervolgens ga je verder met het zoeken (in hetzelfde zoekvenster) naar alles wat refereert aan HRM.

 • (hrm OR hr OR human resources OR personeel OR personeelsmanagement)

En dan ‘advies’.

 • (advies OR consult OR consultant OR consultancy OR advisering OR consulting)

Klik nu op ‘zoeken’

Stap 5: Vind je potentiële klanten

Een dergelijke zoekopdracht geeft de resultaten weer van de profielen die een combinatie hebben van deze zoekwoorden. En hoe specifieker je de zoekopdracht maakt, hoe kleiner (maar beter) de lijst met resultaten.

Stap 6: Automatiseer je zoekopdracht

Nu is het natuurlijk zo dat je een dergelijke zoekopdracht niet iedere keer opnieuw wilt intypen. Daarvoor geeft LinkedIn je de mogelijkheid om je zoekopdracht op te slaan. Rechtsboven bij de resultaten zie je de tekst “zoekopdracht opslaan”. Hier sla je je zoekopdracht op en kan je tevens een automatische herinnering instellen, waarmee je per email nieuwe zoekresultaten krijgt zodra die beschikbaar zijn. Op deze manier krijg je veel resultaat in weinig tijd. Succes.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Waardepropositie

In deze whitepaper leggen wij je stap voor stap uit wat een goede waardepropositie is, waaraan deze moet voldoen en hoe je deze schrijft.

Social Strategie

In deze whitepaper legt onze social selling expert uit hoe jij in 5 stappen duurzame relaties met jouw prospects kan opbouwen via social media.

Succesvolle webinar

Webinars zijn populairder dan ooit, zeker in B2B. En dat is niet voor niets. Webinars zijn een fantastische manier om met jouw doelgroep te communiceren.

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.