Blog

Kom op stoom met een marketingritueel!

  • 14-08-2015
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Je hebt je marketingstrategie bepaald, de doelstellingen zijn helder en de planning is gemaakt. Enthousiast sta je in de startblokken… maar dan? De bottleneck zit hem vrijwel nooit in de start, maar juist in de opvolging die je aan je plannen geeft. Zonde, want succes zit hem juist in de continuïteit van je marketingactiviteiten. Merk je dat je die activiteiten uitstelt? Neemt de waan van de dag het over? Dan is het tijd voor je eigen marketingritueel! Met deze stappen creëer je een marketingritueel wat bij jou past.

Stap 1: Bepaal ‘s ochtends je doel van de dag & de bijbehorende marketingtaken

Integreer je marketingplanning met je agenda. Zorg dat het een vast onderdeel van je dag of week wordt. Bepaal op vastgezette momenten je doelen en doe dit bij voorkeur in de ochtend. Doe je dit later op de dag, dan is de kans groot dat de lopende bezigheden ervoor zorgen dat je gaat uitstellen. Wat kun je vandaag bijdragen aan het te behalen marketingdoel?

Stap 2: Inspireer jezelf (én je netwerk)

Scan de actualiteiten uit het nieuws en bedenk welke informatie eventueel relevant kan zijn voor je doelgroep. Maak aan de hand hiervan een lijst met onderwerpen die je kunt gebruiken om je bestaande en / of potentiële klant te informeren. De onderwerpen zet je vervolgens om in bijvoorbeeld blogs, white papers of infographics en deel je via social media.

Stap 3: ‘Be social’ op slimme tijdstippen

Stuur op gezette tijden je content de wereld in. Hiervoor geldt: ieder social kanaal heeft over het algemeen piekuren waar je slim op kunt inspelen. Zo kun je op Linkedin het beste bij aanvang en tegen het einde van de werkdag posten en op Twitter tijdens de lunchpauze of om 18.00. Als je dit weet, hoef je alleen nog maar te kijken op welke actualiteiten je kunt inspelen en reageren. Bepaal dus slimme momenten op de dag én gedurende de week waarop je content zult gaan delen.

Stap 4: Motiveer jezelf

Hoe? Door te meten wat je inspanningen opleveren. Zorg dat je ook hiervoor een vast moment in de week of op de dag kiest. Resoneert hetgeen waarover je communiceert met je doelgroep? Ga daar mee door! Krijg je (bijna) geen respons? Kies een andere koers. Test dus vooral van alles uit! Kijk ook naar andere ondernemers uit zowel je eigen branche als andere branches. Wat doen zij om succesvol te communiceren met hun doelgroep? Al doende kom je uiteindelijk tot je eigen ideale mix van content en kanalen.

Succesvolle marketing is dus sterk afhankelijk van consistentie. Plan het in en hou vol. Er gaat bovendien altijd wat tijd overheen voordat je precies de juiste snaar weet te raken bij jouw doelgroep. Ga dus op zoek naar wat werkt en creëer je eigen marketingritueel. Als je eenmaal op stoom bent, zul je zien dat het gaat opleveren. En dan wil je geen kans meer laten liggen!

Ziet jouw ritueel er anders uit? Laat het ons weten!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.