Blog

LinkedIn Advertenties: creëer verkoopkansen met een bericht dat écht goed landt

  • 29-07-2016
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

23 miljard euro: een serieus getal dat de overname van LinkedIn door Microsoft bestempelt. Maar met 433 miljoen geregistreerde gebruikers is LinkedIn dan ook bij uitstek de plek om zakenrelaties op te bouwen en te onderhouden. Dit sociale medium is een van de meest gerenommeerde platformen waarop veel ondernemers en bedrijven te vinden zijn. Met je eigen netwerk kom je vaak een heel eind, maar als je een zeer specifieke groep mensen wilt aanspreken, kan het slim zijn om te adverteren middels LinkedIn Sponsored Updates. In zulke gevallen kun je met adverteren je doelen bewerkstelligen. In dit artikel leggen we het waarom en hoe van Sponsored Updates uit!

Waarom LinkedIn?

Het grote voordeel van LinkedIn is dat het een professioneel platform is waarop je je zakelijke activiteiten goed kwijt kunt. Wil je bijvoorbeeld een whitepaper of een evenement promoten, dan hoef je eigenlijk niet te zoeken naar de juiste toon; deze is van nature zakelijk. Daarnaast biedt LinkedIn hele mooie mogelijkheden voor het vinden van de juiste mensen. Op Facebook kun je je doelgroep ook afbakenen, maar op bedrijfsniveau loop je al snel tegen beperkingen aan. LinkedIn, daarentegen, biedt extra mogelijkheden om je specifiek te richten op de zakelijke kenmerken van een persoon, zoals de grootte van het bedrijf waarvoor hij werkt en zijn senioriteit. Je kunt dus enorm gericht adverteren.

Baken je doel af

Als je het over B2B hebt, moet je goed nagaan wat jouw definitie van ‘slagen’ is. Vaak zit succes in eerste instantie in het feit dat je met mensen in contact komt. Met een groter bereik kun je meer mensen gaan betrekken in je communicatie. In een later stadium kunnen zij (trouwe!) nieuwe klanten worden.
Het is dus belangrijk om je te realiseren wat het doel van je advertentie is. Wil je je database uitbreiden, dan is LinkedIn vaak het juiste medium voor je. Misschien krijg je per dag een klein aantal nieuwe contacten, maar omdat je zo gespecificeerd adverteert, kunnen dit ontzettend interessante mensen voor je bedrijf zijn. Kwaliteit boven kwantiteit: dat is het motto als je met Sponsored Updates gaat werken. En de praktijk leert dat dit een waardevolle insteek kan zijn!

Effectief adverteren: hoe doe je dat?

In het wilde weg algemene berichten de wereld insturen werkt meestal niet. Op LinkedIn kun je een advertentie het liefst extreem specifiek maken. Wellicht trek je zo een klein clubje aan, maar je weet zeker dat de relevantie er aan alle kanten afspat.

Stel: je biedt een opleidingstraject voor professionals aan. Mensen schrijven zich hier niet zomaar voor in, omdat dit een grote beslissing is. Je moet er dus voor zorgen dat degenen die jouw advertentie onder ogen krijgen, zich écht kunnen herkennen in de tekst. Om dit te bereiken moet je weten wat hen drijft, wat hun achtergrond is en wat hun doelen zijn. Laat je hen doorklikken naar een landingspagina die zich richt op een te algemene doelgroep – bijvoorbeeld: hoogopgeleiden in de leeftijd van 30-50 jaar – dan krijgen ze waarschijnlijk niet het gevoel dat jij hen daadwerkelijk begrijpt. De kans is groot dat ze je site binnen enkele seconden wegklikken. Richt je je landingspagina echter helemaal op één type persoon, dan kunnen bezoekers zich vinden in de tekst en schrijven ze zich vaak op zijn minst in voor je nieuwsbrief.

Dit voorbeeld illustreert hoe effectief én lastig een specifieke aanpak kan zijn. Om het meeste uit je advertentie te halen, moet je de juiste balans vinden tussen algemeen en specifiek. Vaak biedt het creëren van een buyer persona uitkomst. Bij Make Marketing Magic zetten we regelmatig profielen op waarmee je je doelgroep afbakent. Ken je eenmaal de leeftijd en hobby’s van jouw ideale klant en weet je meer over de bedrijfsgrootte en branche van zijn organisatie, dan heb je genoeg informatie om je Sponsored Updates gericht te maken – zónder in extreem veel advertentievarianten terecht te komen. Met de juiste buyer persona kun je dus enorm veel bereiken op LinkedIn!

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die LinkedIn biedt? Lees dan Djoea’s 3 manieren om in gesprek te komen via LinkedIn. Wil je je database vergroten met Sponsored Updates én andere effectieve methodes? Met Philo’s 10 praktische tips kom je een heel eind!

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.