Blog

LinkedIn: communiceren via bedrijfs- of privé-pagina?

  • 27-03-2019
  • In: Blog
  • Door: Olivier Janssen

Het blijkt een steeds terugkerende vraag tijdens de workshops die we organiseren: wat werkt beter? Communiceren via onze LinkedIn-bedrijfspagina of via mijn persoonlijke LinkedIn-profiel? Ons antwoord luidt steevast: beide. Met één stevige stelregel: communiceer. Regelmatig. En zo relevant mogelijk. Enkele tips?

Een verlengstuk van je website

Het helpt wanneer je je LinkedIn bedrijfspagina ziet als een verlengstuk van je website. Hier deel je updates vanuit je bedrijf. Net zoals je dat ook op je website doet. Je deelt bijvoorbeeld je blogs, nieuws en recente updates. Door dit regelmatig te doen geef je jouw publiek op LinkedIn de kans om op een laagdrempelige manier op de hoogte te blijven van jouw bedrijf. Het helpt als je mensen de kans geeft om vragen te stellen of een gesprek aan te gaan. Zo communiceer je MET je publiek ipv NAAR je publiek.

Persoonlijke berichten hebben meer impact

Wanneer je updates hebt gedeeld via je bedrijfspagina helpt het om die met je team verder te delen via de persoonlijke profielen. De impact van een persoon is vaak groter dan van een logo, dus vergroot je de kans dat je de aandacht van je publiek krijgt. Daar komt nog bij dat het gezamenlijke netwerk van het hele team vaak veel groter is dan het aantal volgers op de bedrijfspagina. Samen delen helpt.

Mensen doen zaken met mensen

Hoe goed de berichten ook zijn die je vanuit je bedrijf deelt, uiteindelijk doen mensen zaken met mensen. En mensen linken op LinkedIn ook sneller met andere mensen en volgen minder snel een bedrijfspagina. Daarom is het belangrijk om ook persoonlijke berichten en updates te communiceren. Deel wat je bezighoudt, laat zien waar je mee bezig bent, geef je netwerk een kans om jouw wereld te leren kennen.

Geen logo op je hoofd

Een persoonlijk verhaal of een persoonlijke boodschap, werkt altijd beter dan ‘bedrijfsreclame’. Schrijf gewoon vanuit je persoonlijke ervaringen. Dat werkt zowel voor jezelf als voor je bedrijf. Persoonlijke verhalen deel je uiteraard op persoonlijke titel en in sommige gevallen zijn ze een mooie aanvulling voor je bedrijfspagina.

Wees relevant

Niet ieder nieuws dat je wilt brengen, is relevant voor je doelgroep. Sta hier even goed bij stil. Verspreid ’slechts’ de berichten die echt relevant zijn voor je doelgroep. Een mooie aanvulling voor je bedrijfspagina is exclusieve content, 100% exclusief of alleen de eerste 24 uur exclusief. Deel deze specifieke content alleen op je bedrijfspagina (dus ook niet op je website of op andere platforms), zodat het de moeite waard wordt om je bedrijfspagina te volgen.

Laat het los

Je weet nooit van te voren wie er op welk moment interesse toont in jouw verhaal. Zeker niet op LinkedIn. Dus laat het gewoon gebeuren. Een informele, persoonlijke post van een collega leidt in sommige gevallen misschien nog sneller naar een ‘lead’ dan een formele post op de bedrijfspagina. Probeer (zeker als directeur-eigenaar) niet te veel te controleren. Lekker laten gaan.

Heb jij nog geen social selling strategie voor je bedrijf? Download dan nu hier ons white paper “Social selling strategie voor je business.” en je kan er gelijk mee aan de slag.

Zie ook: B2B marketing, E-mail marketing b2b, Marketing automation, Content marketing

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.