Blog

LinkedIn Pulse: vergroot je bereik!

 • 04-11-2016
 • In: Blog
 • Door: Olivier Janssen

LinkedIn Pulse: je hebt er vast weleens van gehoord. Maar wat is het precies? En nog belangrijker: hoe kun jij het inzetten?

Eigenlijk is LinkedIn Pulse niets meer en niets minder dan het publicatieplatform van LinkedIn. Naast de traditionele updates die je kunt delen via je profiel, bestaat er een aparte plek op LinkedIn waar je blogs kunt publiceren: Pulse.

Wat kun je er precies mee?

Heb je een interessante blog geschreven, dan kun je deze op Pulse plaatsen. Je zoekt er een plaatje bij en labelt de tekst, zodat deze binnen een bepaalde categorie valt. Vervolgens publiceer je jouw blog. En dan is het doel natuurlijk dat je zoveel mogelijk relevante lezers krijgt.

Waarom zou je LinkedIn Pulse gebruiken?

Blogs schrijven voor je eigen website is al een intensieve en tijdrovende taak. Waarom zou je dan ook nog eens gaan publiceren op Pulse? Ik zet de voordelen voor je op een rij:

 • Al je LinkedIn-connecties zijn automatisch je volgers. Wanneer je iets hebt gepubliceerd, ontvangen zij een melding middels een vlaggetje rechts bovenin. De kans dat je blog wordt gelezen, is daarmee groot;
 • Mensen buiten je netwerk kunnen je gemakkelijker vinden via Pulse. Gebruikers die inloggen via de app, kunnen zoeken op categorieën van publishers en mensen. Daarnaast krijgen ze content voorgeschoteld die voor hen interessant kan zijn. Komen ze jouw blog tegen en vinden ze deze van toegevoegde waarde, dan kunnen zij je óók volgen;
 • Je publiceert op eigen titel. Op Pulse schrijf je niet uit naam van je bedrijf. Jouw individuele inzichten en kwaliteiten worden benadrukt.

Haal het meeste uit LinkedIn Pulse!

Schrijven voor Pulse vereist een gerichte aanpak. De volgende punten zijn essentieel voor geslaagde Pulse-bijdragen:

 • Plaats unieke content
  Als je een blog van je website kopieert naar Pulse, heeft de lezer geen reden meer om je site te bezoeken. Zorg dus voor toegevoegde waarde door iedere keer nieuwe content te produceren.
 • Houd je content actueel
  Bloggen op Pulse is niet iets eenmaligs. Als je er eenmaal mee begint, is het belangrijk dat je het blijft doen. Bedenk dat jouw Pulse-bijdragen hoog op je profiel worden geplaatst. Staat daar een verouderd onderwerp, dan maak je geen goede indruk. Leg je daarom echt toe op het schrijven van blogs voor Pulse. Kun of wil je hier geen tijd voor maken? Start er dan liever niet mee. De kracht zit namelijk in herhaling!

Stappenplan

Zin om met LinkedIn Pulse aan de slag te gaan? Doorloop de volgende stappen en je bent goed op weg!

 1. Bedenk wie je wilt bereiken, hoe je dat wilt doen en welke kanalen je hiervoor wilt inzetten. Is je professionele netwerk essentieel? Dan is LinkedIn Pulse ideaal;
 2. Experimenteer met verschillende onderwerpen en formats, maar denk wel na over wat je schrijft én waarom je het schrijft;
 3. Kwaliteit gaat boven alles! Je runt geen contentmachine. Heb je niet veel tijd, creëer dan liever minder, maar goede content. Zorg dat elke post toegevoegde waarde heeft.

Meer weten over de mogelijkheden die LinkedIn biedt? Lees hoe je verkoopkansen creëert met LinkedIn-advertenties.

Deel dit bericht
Tips & tricks

Online marketing kennis en praktische tips voor ondernemers.

Wil je meer waardevolle kennis, praktische tips en tricks omtrent uitdagingen die je als ondernemer ervaart op het gebied van online marketing in B2B? Of wil je gewoon geïnspireerd worden door lekkere content? Dan wil je onze blogs maandelijks in je inbox. Dus laat even je mailadres achter dan doen wij de rest. Dit wil je niet missen.

Whitepapers

Zo sta je altijd bovenaan in Google

Daalt je bedrijf in Google? Een bedrijfsprofiel heb je, maar verder geen idee wat je met dat profiel moet. En dus kijk je onrustig naar de concurrenten die wel een goede positie hebben. Net als jij hadden wij dit probleem ooit ook. Weet je waarom? De basis miste. En in onze checklist vind je de 10 factoren waarmee je die basis van je bedrijfsprofiel neerzet.

Bewezen blauwdruk voor b2b marketing.

Make Marketing Magic heeft duizenden b2b bedrijven in Europa geholpen met hun online marketing. Een van de belangrijkste tools voor meetbare marketing is de baseline scan.

Help, wat moet ik met die data?

Als B2B-ondernemer of -marketeer heb je te maken met marketingdata, heel veel data. Wat is het? Wat moet je ermee? Wat kun je ermee? Hoe werkt het? Waar begin je?

Wat we aanbieden

Dit zijn onze abonnementen

Magic Content

Voor ondernemers die goede content in een vast ritme willen.

Magic Marketing

Voor ondernemers die marketing goed geregeld willen hebben. Punt.

Magic Multiplier

Voor ondernemers met een dikke, vette groeiambitie. Kom maar op.